Προσοχή: Αγριογούρουνα εισβάλουν στα βόρεια προάστια - Απειλήθηκε μητέρα με μωρό (video)

Προσοχή: Αγριογούρουνα εισβάλουν στα βόρεια προάστια - Απειλήθηκε μητέρα με μωρό (video)

Κοπάδια από αγριογούρουνα «σουλατσάρουν» στα βόρεια προάστια της Αθήνας και τρομοκρατούν οδηγούς και πεζούς

Για το φαινόμενο των κοπαδιών αγριογούρουνων που... κάνουν βόλτες στα βόρεια προάστια της Αθήνας ψάχνοντας για τροφή στους σκουπιδοτενεκέδες μίλησε στην εκπομπή του OPEN, «Ώρα Ελλάδος», ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και ο αντιδήμαρχος Εκάλης, Μανώλης Μαρκεσίνης.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κ.Θωμάκος, την περασμένη Δευτέρα ένα θηλυκό αγριογούρουνο με τα 10 μωρά του περικύκλωσαν μητέρα με μωρό στο καρότσι για πολύ ώρα.

«Τα αγριογούρουνα είναι μεγάλη απειλή για όσους περπατούν με σκυλιά στο δρόμο, αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν κυνηγηθεί σκυλιά με τους συνοδούς τους. Επίσης επικίνδυνο είναι και το να πλησιάσει κανείς αγριογούρουνο με μωρά, αφού τότε το ενήλικο γίνεται επιθετικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο το πρόβλημα ξεκίνησε πριν 2,5 χρόνια και προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους οδηγούς, καθώς οι εμφανίσεις των αγριογούρουνων στους δρόμους είναι τεράστιος κίνδυνος για τα διερχόμενα οχήματα.

Κοπάδι από αγριογούρουνα έχει θεαθεί να περιφέρεται μέσα στην παιδική χαρά κοντά, κοντά στο 2ο Δημοτικό σχολείο του Διονύσου. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Εκάλης Μ. Μαρκεσίνη, τα αγριογούρουνα συμπεριφέρονται σαν οικόσιτα και δε θεωρούνται επικίνδυνα εκτός αν απειληθούν από κάποιο σκύλο ή αν τραυματιστούν.

Με αφορμή τις πυκνές εμφανίσεις αγριογούρουνων στην περιοχή της Εκάλης και του Διονύσου, ο δασολόγος – περιβαλλοντολόγος Θεοφάνης Καραμπατζάκης σχολίασε ότι τα αγριογούρουνα μπήκαν στον αστικό ιστό λόγω υπερπληθυσμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ