Οπαδική βία: 2 μήνες xωρίς οπαδούς οι αγώνες στη Super League - Τα μέτρα

Οπαδική βία: 2 μήνες xωρίς οπαδούς οι αγώνες στη Super League - Τα μέτρα

Τις αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση με τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν έναντι στην οπαδική βία, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Μετά και τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού, που δέχθηκε ναυτική φωτοβολίδα στο πόδι στα επεισόδια στην περιοχή του Ρέντη, αποφασίστηκε, η διεξαγωγή όλων των αγώνων Super League 1 κεκλεισμένων των θυρών για 2 μήνες, μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2024. H απόφαση αφορά και την Super League 2 και τους συλλόγους που ανήκουν στις αντίστοιχες ΠΑΕ (Ολυμπιακός Β, Παναθηναϊκός Β, ΑΕΚ Β, ΠΑΟΚ Β).

Το μέτρο αυτό θα δύναται να επεκταθεί κατά περίπτωση και σε εντός έδρας ευρωπαϊκών αγώνων των ελληνικών ομάδων με ΠΝΠ. Η πρώτη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση θα εκδοθεί για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπάτσκα Τόπολα αυτή την Πέμπτη στο Europa League.

«Εκδίδεται σήμερα σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου με άμεση εφαρμογή, η οποία θα προβλέπει παράλληλα ότι με έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης του υπουργού Προστασίας του πολίτη και του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού το μέτρο αυτό θα δύναται να επεκταθεί κατά περίπτωση και σε εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων για λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης και ασφάλειας» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα, έως 12 Φεβρουαρίου 2024 θα εξεταστούν τα αποτελέσματα της ανωτέρω απόφασης ώστε να εξεταστεί η παράτασή της.

Επίσης, αποφασίστηκε η εγκατάσταση και λειτουργία καμερών υψηλής ευκρίνειας στις προδιαγραφές της UEFA στο σύνολο των γηπέδων της Super League 1 και ταυτόχρονη απρόσκοπτη δυνατότητα ελέγχου τους και αξιοποίησης του υλικού τους από τις αρμόδιες αρχές αλλά και σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

Επιπρόσθετα μέσα στο διάστημα των 2 αυτών μηνών θα ανακοινωθεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού μια σειρά από διοικητικά μέτρα μεταξύ των οποίων αυτόματες κυρώσεις κατά των ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων, πέραν όσων προβλέπονται στην αθλητική δικαιοσύνη.

«Η δολοφονική επίθεση σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού στου Ρέντη δεν είναι το πρώτο περιστατικό. Καταλαβαίνουμε την οργή της κοινωνίας. Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις της και θα είναι δυναμικές. Σε αυτό το πλαίσιο η ΕΛΑΣ ενέτεινε την παρουσία της στα αθλητικά γεγονότα και οι έλεγχοι στα γήπεδα και τους συνδέσμους πολλαπλασιάστηκαν. Δώσαμε χρόνο και χώρο για την συμμόρφωσης όλων φάνηκε ότι απαιτούνται παρεμβάσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρινάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ