Άρχισε η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της Folli Follie- Στο δικαστήριο η οικογένεια Κουτσολιούτσου

Άρχισε η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της Folli Follie- Στο δικαστήριο η οικογένεια Κουτσολιούτσου

Η πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου αναλώθηκε στο ζήτημα των παραστάσεων υποστήριξης κατηγορίας.

Άρχισε η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση των παραποιημένων ισολογισμών και την εξαπάτηση των επενδυτών της Folli Follie. Παρόντες στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ήταν ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγός του Καίτη και ο γιος τους Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

Η πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου αναλώθηκε στο ζήτημα των παραστάσεων υποστήριξης κατηγορίας. Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται συνολικά δώδεκα κατηγορούμενοι, ενώ ζητήθηκε να εισαχθεί στην υπόθεση ακόμα ένας κατηγορούμενος, κάτοικος Χονγκ Κονγκ. Ωστόσο, η εισαγγελέας εξέφρασε αντιρρήσεις και τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να μη δικαστεί, καθώς υπάρχει ζήτημα ταυτοπροσωπίας.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και οι συγκατηγορούμενοί τους, εξαπατούσαν επί σειρά ετών επενδυτές που εμπιστεύθηκαν την ειλικρίνεια των δημοσιευμένων ισολογισμών της εταιρείας και προχώρησαν σε αγορά μετοχών της Folli Follie.

Μάλιστα, η ζημία που φέρεται ότι προκλήθηκε από τις πράξεις των κατηγορουμένων σε επενδυτές και Δημόσιο εκτιμάται στα 413.078.346,17 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι δικάζονται, κατά περίπτωση, για πέντε κακουργήματα:

1) Εγκληματική οργάνωση (συγκρότηση, διεύθυνση, ένταξη)
2) Πλαστογραφία (και ηθική αυτουργία) από κοινού και κατ’ εξακολούθηση
3) Απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα (και συνέργεια στο αδίκημα αυτό) κατά φυσικών και νομικών προσώπων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ
4) Χειραγώγηση της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση (και συνέργεια στο αδίκημα αυτό)
5) Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση

Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος δικάζεται επιπλέον για το κακούργημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Η δίκη συνεχίζεται στις 27 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ