Συνελήφθη στην Ελλάδα ο σύζυγος της Διευθύνουσας Συμβούλου της ΔΕΣΦΑ

Συνελήφθη στην Ελλάδα ο σύζυγος της Διευθύνουσας Συμβούλου της ΔΕΣΦΑ

Μετά την αρχική καταδίκη του σε φυλάκιση άνω των έξι ετών για απάτη είχε εξαφανιστεί.

Συνελήφθη στην Ελλάδα και αναμένει την έκδοσή του στην Ιταλία, ο σύζυγος της Διευθύνουσας Συμβούλου της ΔΕΣΦΑ, Maria Rita Galli.

Ο 54χρονος Francesco Acerbi από την Κρεμόνα, παντρεμένος με τη Maria Rita Galli, διευθύνουσα σύμβουλο της ΔΕΣΦΑ, συνελήφθη στο σπίτι της συζύγου του και κρατείται εν αναμονή της έκδοσής του.

Θα εκτίσει ποινή φυλάκισης έξι ετών, επειδή εξαφανίστηκε με εκατομμύρια ευρώ που του εμπιστεύτηκαν 13 πλούσιες ιταλικές οικογένειες.

Συνελήφθη στην Αθήνα από την Guardia di Finanza με εντολή της εισαγγελέως του Μιλάνου Ρομπέρτα Κολάντζελο και τώρα περιμένει την έκδοσή του για να οδηγηθεί σε ιταλική φυλακή για να εκτίσει την ποινή του, αλλά και για να περιμένει δύο άλλες δίκες για απάτη σε βάρος πελάτη και για πτώχευση της εταιρείας του, Advisory. Και στις δύο περιπτώσεις έχει ήδη καταδικαστεί και τώρα περιμένει τις δευτεροβάθμιες δίκες, οι οποίες θα διεξαχθούν σύντομα.

Είχε καταφέρει να προσελκύσει ορισμένους πλούσιους επενδυτές, από τους οποίους του είχαν εμπιστευθεί εκατομμύρια ευρώ, συνολικά 165. Με τη συνενοχή μιας γραμματέως, ομολογημένης δράστιδας, είχε αρχίσει να πλαστογραφεί τις υπογραφές των πελατών του κάτω από εντολές αγοράς και πώλησης, χωρίς οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν τίποτα γι' αυτό.

Μετά την αρχική καταδίκη του σε φυλάκιση άνω των έξι ετών για απάτη είχε εξαφανιστεί. Ωστόσο, η Guardia di Finanza δεν είχε σταματήσει ποτέ να τον αναζητά και τα ίχνη του πήγαιναν προς την Ελλάδα, όπου εργάζεται και ζει η σύζυγός του. Έτσι, οι χρηματοδότες κατάφεραν να τον εντοπίσουν στο σπίτι της γυναίκας και να τον συλλάβει η ελληνική αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ