Αγαπήστε την καρδιά σας

Αγαπήστε την καρδιά σας
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς 2014, που έχει ορισθεί την 29η Σεπτεμβρίου, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (Ε.Κ.Ε) πραγματοποιεί μια σειρά από ενημερωτικές ενέργειες.

Βασικός τους στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα καρδιαγγειακά νοσήματα και για τη μεγάλη σημασία της πρόληψης.

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών επεισοδίων επηρεάζουν όλες τις ηλικίες, ανεξάρτητα από το φύλο, και όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου στις ανεπτυγμένες χώρες και υπολογίζεται ότι περίπου 17,3 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, λόγω καρδιαγγειακών παθήσεων.

Στα πλαίσια της πρόληψης και της ενημέρωσης, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία προσκαλεί το κοινό στις δράσεις που διοργανώνει:

•Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου: Τοποθέτηση περιπτέρου, με υγειονομικό εξοπλισμό για καρδιολογικό screening (εξέταση) κοινού στην οδό Βουκουρεστίου στο City Link. Θα συμμετέχουν Εθελοντές Καρδιολόγοι για να προσφέρουν χρήσιμες πληροφορίες στους εξεταζόμενους και θα δοθεί ενημερωτικό υλικό.

•Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου: Ποδηλατάδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την προώθηση της τακτικής άσκησης ως σημαντικό παράγοντα για την υγεία της καρδιάς. Οι ποδηλάτες θα συγκεντρωθούν στο Ζάππειο στις 17.00.

•Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014: Συνδιοργάνωση Αγώνα Δρόμου “CARDIO RUN” και σύνθημα “Τρέξε με την καρδιά σου για την καρδιά σου” με την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και του Συλλόγου Ολυμπιονικών, αφιερωμένος στην Υγεία της Καρδιάς. Στον αγώνα θα συμμετέχουν γυναίκες και άνδρες μέλη γυμναστηρίων και φίλοι του δρομικού κινήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ