Ξεκλειδώνοντας την ευτυχία

Της Ναταλίας Δανδόλου

Ξεκλειδώνοντας την ευτυχία

Όπως ακριβώς και ο coach σε μια αθλητική ομάδα, έτσι και ο personal coach προπονεί κάποιον ώστε να μπορέσει να σταθεί στο γήπεδο της ζωής.

 

Όπως ακριβώς και ο coach (προπονητής) σε μια αθλητική ομάδα, έτσι και ο personal coach προπονεί κάποιον ώστε να μπορέσει να σταθεί στο γήπεδο της ζωής.

Δεν δίνει εύκολες λύσεις και δεν είναι παθητικός ακροατής. Μέσα από το empathy life coaching μπορεί κάποιος να φέρει πραγματική αλλαγή στη ζωή του. Να ανακαλύψει την αλήθεια του, να εκπληρώσει τους στόχους του, αλλά και να έχει τα εργαλεία εκείνα ώστε να αντεπεξέρχεται δύσκολες και στρεσογόνες καταστάσεις.

Μέσα από το empathy coaching μπορεί κάποιος

- Να αδειάσει από τις ενοχές

- Να κατανοήσει γιατί έκανε κάποιες επιλογές στο παρελθόν, και να νιώσει καλά για αυτές

- Να βάλει προτεραιότητες

- Να βελτιώσει τις διαπροσωπικές του σχέσεις, μέσω της ενσυναίσθησης

- Να προσαρμοστεί σε νέους ρόλους (σύζυγος, γονιός, παππούς/γιαγιά)

- Να προσαρμοστεί σε ηλικιακές μεταβάσεις (εφηβεία, νεότητα, κλιμακτήριος κλπ)

- Να αντιμετωπίσει απώλειες ή μεταβατικές περιόδους (θάνατος, διαζύγιο, μετακόμιση, απόλυση)

- Να πετύχει την πραγματική μεταμόρφωση και στροφή στην ζωή του

- Να νιώσει ευτυχισμένος

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το empathy coaching μας αφορά όλους. Η νέα αυτή προσέγγιση στην συμβουλευτική και την ψυχική υποστήριξη βρίσκει ανταπόκριση σε κάθε ηλιακή ομάδα (παιδιά, εφήβους, νέους, μεσήλικες ή ηλικωμένους), κάθε φύλο, και κάθε κοινωνική ομάδα. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στις σχέσεις μεταξύ γονιών και παιδιών, στις ερωτικές σχέσεις, αλλά και στις σχέσεις σε επαγγελματικό ή κοινωνικό επίπεδο (αθλητικές ομάδες, επιχειρήσεις, θεατρικά σύνολα, συλλόγους κτλ)

Το empathy coaching δεν δημιουργεί απλώς την αλλαγή, γιατί αυτή συντελείται καθημερινά σε καθέναν από εμάς, το empathy coaching συντελεί στην ανάπτυξη, στην εξέλιξη… Δίνει τα κλειδιά για να ξεκλειδώσει ο καθένας την ιδανική για αυτόν λύση και να κάνει restart στην ζωή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ