Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από τις πυρκαγιές

Άγνωστος ο αριθμός των ανθρώπων που αγνοούνται

Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από τις πυρκαγιές

Πόρτα – πόρτα ψάχνουν οι ομάδες διάσωσης για τυχόν αγνοούμενους γύρω από τα αποκαΐδια που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα της Ανατολικής Αττικής.

Η λίστα με τους συνανθρώπους μας, κατοίκους και παραθεριστές στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας και του Μαραθώνα, που υπό εφιαλτικές συνθήκες άφησαν την τελευταία τους πνοή από τις φλόγες της πυρκαγιάς, τις αναθυμιάσεις από τους καπνούς ή και την απέλπιδα πτώση τους στη θάλασσα, έφθασε τους 80, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι πως ο τελικός αριθμός θα είναι μεγαλύτερος. Σημειώνεται πως αργά το βράδυ της Τρίτης βρέθηκε ακόμα μία σορός, στην περιοχή ανάμεσα στον Νέο Βουτζά και το Κόκκινο Λιμανάκι.

Οι συγγενείς των αγνοούμενων περνούν δραματικές ώρες καθώς δεν βρίσκουν απαντήσεις στα ερωτήματα για την τύχη των προσφιλών τους προσώπων που τους ταλανίζουν.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από ομάδες πεζών περιπολιών, αποτελούμενων από 130 άτομα των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος στον Νέο Βουτζά, στο Μάτι και στη Ραφήνα.
Ειδική ομάδα ιατροδικαστών για την αναγνώριση και ταυτοποίηση των σορών των θυμάτων της πυρκαγιάς στην Αττική συγκρότησε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου έχει εκφράσει κατ’ επανάληψιν τους φόβους του για δραματική αύξηση του αριθμού των θυμάτων, καθώς είναι πολλά τα καμένα σπίτια και ξενοδοχεία που δεν έχουν ερευνηθεί ακόμη.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση, 71 ενήλικες, εκ των οποίων 10 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, και 11 παιδιά (τα περισσότερα αναμένεται να λάβουν εξιτήριο σήμερα) εξακολουθούν να νοσηλεύονται με εγκαύματα ή αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομεία της Αθήνας.
Στο μεταξύ, ειδική ομάδα ιατροδικαστών για την αναγνώριση και ταυτοποίηση των σορών των θυμάτων συγκρότησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Από το μεσημέρι της Δευτέρας το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας απηύθυνε έκκληση για αίμα για τους εγκαυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αττικής. Στα μεγάλα νοσοκομεία δημιουργήθηκαν ουρές από απλούς πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ