Εθνική τραγωδία: Τραγικός ο απολογισμός - Αγωνία για τους αγνοούμενους

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο πρωθυπουργός - Εισαγγελική έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στην Αττική

Εθνική τραγωδία: Τραγικός ο απολογισμός - Αγωνία για τους αγνοούμενους

Χωρίς τέλος είναι η τραγωδία στην ανατολική Αττική, καθώς ο αριθμός των νεκρών από τη φωτιά αυξάνεται συνεχώς. Ήδη έχουν εντοπιστεί 74 σοροί σε Μάτι και Ν. Βουτζά, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο τραγικός απολογισμός θα είναι τελικά πολύ μεγαλύτερος.

Πολλοί είναι οι αγνοούμενοι, με την πυροσβεστική να έχει δεχθεί τουλάχιστον  κλήσεις από πολίτες που αναζητούν αγωνιωδώς τους δικούς τους.

Σε ενημέρωσή της, η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη ανέφερε πως οι ενήλικοι τραυματίες ανέρχονται σε 164, 90 εκ των οποίων έλαβαν ήδη εξιτήριο, ενώ στους 74 είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί.Δέκα εκ των τραυματιών νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Παράλληλα, σε νοσοκομεία μεταφέρθηκαν 23 παιδιά, εκ των οποίων 11 έλαβαν εξιτήριο.

Η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής κάλεσε τους όσους αναζητούν άτομα που αγνοούνται, να επικοινωνούν με το 199.

Δύο αεροσκάφη τύπου Κανανταίρ και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, που κάνουν συνεχώς υδροληψίες στην θάλασσα της περιοχής και σβήνουν τις τελευταίες εστίες στον Νέο Βουτζά, καθώς και τα πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματά τους που «οργώνουν» την περιοχή, θυμίζουν ότι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της πύρινης λαίλαπας

Οι εικόνες που καταγράφει ο φακός στο Μάτι θυμίζει την τραγωδία της Ηλείας του 2007. Καμμένα αυτοκίνητα σε δρόμο που οδηγούσε στην παραλία, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους εγκατέλειψαν, προσπαθώντας να διαφύγουν από τις φλόγες που τους κύκλωσαν ραγδαία. Σύμφωνα με αναφορές, ο πύρινος όλεθρος είχε ταχύτητα 70 χλμ την ώρα.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση τριήμερου εθνικού πένθους.

Επίσης, έρευνα για τα αίτια των φονικών πυρκαγιών σε Κινέτα και Ανατολική Αττική διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η οποία διαβίβασε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, με την εντολή να διερευνηθούν τα αίτια των χθεσινών πυρκαγιών, που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο δεκάδες πολίτες και σε καταστροφή περιουσιών.

Στο Σχιστό οι σοροί

Δραματικές σκηνές καταγράφονται και στα νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία έχουν αναλάβει το βάρος της υποδοχής των σορών, αλλά και των τραυματιών.

Έξω από το Γενικό Λαϊκό η κατάσταση είναι χαώδης με τους συγγενείς να συνωστίζονται και να περιμένουν είτε να δουν τους δικούς τους ανθρώπους, είτε να αναγνωρίσουν τους νεκρούς.

Οπως έγινε γνωστό, οι σοροί θα μεταφερθούν στο Σχιστό όπου θα γίνουν και οι ταυτοποιήσεις στα απανθρακωμένα πτώματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ