Προς ανάπλαση της Λεωφόρου Βεΐκου

Προς ανάπλαση της Λεωφόρου Βεΐκου

Την ανάπλαση της λεωφόρου Βεΐκου από το ύψος του Λόφου Κόκκου έως τις αθλητικές εγκαταστάσεις του 'Αλσους, στον δήμο Γαλατσίου και την αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων, εξασφάλισαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης.

 

Το έργο, προϋπολογισμού 1.050.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας και στοχεύει στην αποκατάσταση των φθορών και των ελλείψεων στους κοινόχρηστους χώρους της περιοχής με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών, δεδομένης της μεγάλης επισκεψιμότητας του 'Αλσους Βεΐκου. Οι δε, κοινόχρηστοι χώροι θα αναβαθμιστούν αισθητικά και περιβαλλοντικά με την ενίσχυση της φύτευσης και την τοποθέτηση βιοκλιματικών υλικών.

Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις αφορούν στη διαπλάτυνση των χώρων διάβασης με περιορισμό των παρτεριών, στην φύτευση επιπλέον δέντρων στα πεζοδρόμια και στο εσωτερικό, στη δημιουργία ραμπών στη συμβολή των οδών, σε αντικατάσταση του υλικού επίστρωσης των πεζοδρομίων με τοποθέτηση λωρίδας τυφλών, σε ανανέωση του φωτισμού από νέους ιστούς και καλωδίωση, σε τοποθέτηση νέων καθιστικών και απαραίτητου εξοπλισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ