Έκτακτο δελτίο καιρού: Βροχές καταιγίδες και χιόνια μέχρι την Κυριακή

Έκτακτο δελτίο καιρού: Βροχές καταιγίδες και χιόνια μέχρι την Κυριακή

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τα νοτιοδυτικά και θα συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και τα χιόνια αλλά κυριώς σε ορεινές περιοχές.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις βραδινές ώρες απόψε (Τετάρτη 10-01-2018) σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ. Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τα νοτιοδυτικά και θα συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και τα χιόνια αλλά κυριώς σε ορεινές περιοχές.
α. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν:

1. Από τις βραδινές ώρες τα νησια του Ιονίου (κυρίως τα νοτιότερα), την Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν την κεντρική και ανατολική Στερεά.

2. Μέχρι τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (11-01-18) τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

β. Τις παραδοσιακές χιονοπτώσεις (πάνω από τα 1000 μέτρα) στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς.

Β. Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Παρασκευή (12-01-2018) από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά:

α. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν:

1. Την Παρασκευή (12-01-18) τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες την υπόλοιπη Στερεά, την Εύβοια, την Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Κεντρική Μακεδονία.

2. Το Σάββατο (13-01-18) την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά (κυρίως την ανατολική), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νηδιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

β. Τις πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές:

1. Της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 700 μέτρα) από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής.

2. Της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς (με ενδεικτικό υψόμετρο 400-600 μέτρα) το Σάββατο.

γ. Τους θυελλώδεις βόρεις βορειοανατολικούς ανέμους (8 και πιθανόν 9 μποφόρ) στο Αιγαίο το Σάββατο

Επισημαίνεται ότι παρά την σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων την Κυριακή οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας μέχρι και την Τρίτη (16-01-18).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ