«Κληρώνει» για τον ΟΛΘ – Ποιοι διεκδικούν το λιμάνι

«Κληρώνει» για τον ΟΛΘ – Ποιοι διεκδικούν το λιμάνι
Την Παρασκευή 7 Απριλίου, πρόκειται να ανοίξουν οι προσφορές των τριών υποψηφίων για το 67% της ΟΛΘ ΑΕ. Πρόκειται για τις προσφορές των P&O, DIEP- CMA CGM- Ιβάν Σαββίδη, ΙCTS θα αποσφραγιστούν στα γραφεία του  ΤΑΙΠΕΔ παρουσία εξειδικευμένων συμβούλων.

Θεωρείται δεδομένο ότι θα ζητηθούν βελτιωμένες προσφορές από το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές που δίνονται αρχικά δεν θα είναι εξ αρχής στο fair value(κεφαλαιοποίηση + premium 25%), δηλαδή στην περιοχή των 160 εκατ. ευρώ, και θα έχουν περιθώρια βελτίωσης. Η δυνατότητα βελτίωσης των προσφορών τους στην δεύτερη φάση, θα δοθεί στις δύο μεγαλύτερες προσφορές και στην Τρίτη αν είναι τουλάχιστον στο 80% του τιμήματος της δεύτερης.

Σε αυτή την δεύτερη φάση θεωρείται ότι τα τιμήματα που θα προσφερθούν θα πιάσουν τα 160 εκατ.ευρώ του θεωρούμενου fair value για το 67%.

Με βάση υπολογισμούς του ενδιάμεσου χρόνου που απαιτείται, η ανάδειξη του πλειοδότη και προτιμητέου αγοραστή αναμένεται περί τα μέσα Μαΐου, οπότε και θα χρειαστούν στη συνέχεια 4-5 μήνες, μέχρι να περάσει ο έλεγχος του λιμανιού στον νέο βασικό μέτοχο της ΟΛΘ ΑΕ.

Μ.Πρωτονοταρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ