Η Ελλάδα μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ύφεση

Η Ελλάδα μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ύφεση
Τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα αποκαλύπτουν ότι η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα όχι μόνο της ευρωζώνης, αλλά και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κατέγραψε αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης το τέταρτο τρίμηνο του 2016.

Συγκεκριμένα, 24 από τα 28 κράτη-μέλη της Ε.Ε. πέτυχαν θετική ανάπτυξη στα τέλη του περσινού έτους, τόσο σε τριμηνιαίο όσο και σε ετήσιο επίπεδο, ενώ μόνο τρία δεν έχουν υποβάλει ακόμα στοιχεία.

Η Ελλάδα ήταν η μόνη που βρέθηκε σε ύφεση, με το ΑΕΠ αν υποχωρεί κατά 1,1% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2015 και κατά 1,2% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα μετα νεότερα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Συγκεντρωτικά, η ευρωζώνη συνέχισε τη σταθερή ανάκαμψη της, με την οικονομία να αναπτύσσεται κατά 1,7% σε ετήσια βάση και κατά 0,4% σε τριμηνιαία βάση. Η νομισματική ένωση έκλεισε ένα ολόκληρο έτος ανοδικής πορείας του ΑΕΠ.
Η Γερμανία αναπτύχθηκε κατά 1,8% και η Γαλλία κατά 1,2%. Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του ευρώ, η Ιταλία, ενισχύθηκε κατά 1%, ενώ η τέταρτη «δύναμη» της νομισματικής ένωσης, η Ισπανία, πέτυχε εντυπωσιακή ανάπτυξη 3%.

Δείτε αναλυτικά την έκθεση της Eurostat εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ