Ολονυχτία στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης για την 4η τηλεοπτική άδεια

Ολονυχτία στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης για την 4η τηλεοπτική άδεια
Συναγερμός από πτήση drone στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης

Παρατείνεται όπως όλα δείχνουν η αγωνία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Απ ότι φαίνεται η δημοπρασία της τέταρτης άδειας θα έχει παραπάνω διάρκεια από αυτές που προηγήθηκαν.

Μάλιστα λίγο πριν τις 19:30 το απόγευμα, έφτασε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης το ίδιο βαν που είχε εμφανιστεί και το μεσημέρι και μέσα στο οποίο βρισκόταν το φαγητό για τα μέλη των σχημάτων που διεκδικούν τις τηλεοπτικές άδειες.

Mυστήριο γύρω από την πτήση drone στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης

Drone πάνω σχεδόν από το κτήριο τηςΓενικής Γραμματείας Ενημέρωσης εντοπίσθηκε λιγο πριν τις 20:30 της Τετάρτης. Συγκεκριμένα λίγες ώρες πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών και ενώ ολοι οι υποψήφιοι βρίσκονται ακόμη κλεισμένοι - απο το πρωί της Τρίτης - στο εσωτερικό του κτηρίου, ενα drone εμφανίσθηκε στη γωνία της Αλεξάνδρου Πάντου.

Αμέσως σήμανε συναγερμός ενώ οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο έφυγαν τρέχοντας σε μια προσπάθεια να το εντοπίσουν.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα μετά το τέλος της δημοπρασίας

Μετά την κατακύρωση και των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, τα σχήματα που βρίσκονται από το πρωί της Τρίτης στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης θα αποχωρήσουν από τον χώρο παίρνοντας στα χέρια τους και τις τηλεφωνικές συσκευές που παρέδωσαν κατά την εισοδό τους, κάτι που δεν σημαίνει όμως και την άρση της ρήτρας εμπιστευτικότητας που ισχύει.

Ακολούθως θα υπάρξει κυβερνητική ανακοίνωση για το αποτέλεσμα της διαδικασίας στην οποία θα αναφέρονται οι νικητές και το τελικό τίμημα κατακύρωσης της κάθε τηλεοπτικής άδειας, ή το σύνολο του τιμήματος και για τις τέσσερις άδειες συνολικά.

Το αμέσως επόμενο βήμα είναι ο εκ νέου έλεγχος του πόθεν έσχες των τεσσάρων πλειοδοτών και μετά θα γίνει η οριστική κατακύρωση των αδειών.

Πότε θα καταβληθεί το τίμημα για την κάθε άδεια

Σύμφωνα με την ρύθμιση που εισήγαγε ο Νίκος Παππάς ορίζεται ότι το τίμημα για κάθε δημοπρατούμενη άδεια επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης θα καταβάλλεται σε 3 ισόποσες δόσεις, αντί εφάπαξ και εντός 15 ημερών από την ανακήρυξη του υπερθεματιστή που ισχύει σήμερα.

Η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός 15 ημερών από την ανακήρυξη, η 2η και 3η δόση καταβάλλονται εντός 12 και 24 μηνών αντίστοιχα από την ημερομηνία χορήγησης της άδειας.

90 μέρες

Από τη στιγμή που θα κατακυρωθούν οριστικά και οι 4 άδειες θα δοθεί περιθώριο 90 ημερών όπως είχε δηλώσει η Όλγα Γεροβασίλη.«Προβλέπεται ότι θα υπάρχει ένας χρόνος προσαρμογής, ανάλογα με το ποιοι θα πάρουν και άδειες. Θα είναι μέχρι 90 μέρες μάξιμουμ και όποιος δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί να εκπέμψει»