Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 28 Ιουλίου.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Πολύ αργά για δάκρυα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται –τώρα- να λύσει με ελεημοσύνες τα φοβερά προβλήματα που έχει δημιουργήσει το ποιο σκληρό Μνημόνιο όλων των εποχών (που εφαρμόζει). Παρηγοριά στον άρρωστο με τα… γνωστά και τετριμμένα για τους ανασφάλιστους. Ξαναζεσταμένο φαγητό με δωρεάν γεύματα για άπορους μαθητές στα σχολεία».

ΕΘΝΟΣ: «Ο νέος χάρτης των μισθών στο Δημόσιο»

Η εφημερίδα σημειώνει: «οι ανατροπές από την ενσωμάτωση των ειδικών επιδομάτων στις βασικές αποδοχές. Ποια επιδόματα διατηρούνται. Τι θα ισχύσει για τους ενστόλους. Σχέδιο για νέο ειδικό μισθολόγιο στις οικονομικές υπηρεσίες».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Διπλό μπόνους στη φοροδιαφυγή»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «οδηγούν σε οριστική παραγραφή την πλειοψηφία από τις 36.000 εκκρεμείς υποθέσεις φορολογικών ελέγχων του ΣΔΟΕ. «Παγώνουν» ξανά την online διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxis για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».

ΕΣΤΙΑ: «Όταν ο κ. Τσίπρας διάβασε Ρουσσώ»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στα μέσα του 18ου αιώνος, η Βρεταννία ζούσε μία έντονη περίοδο της ιστορίας της. Ο περιβόητος «Πόλεμος του Αυτιού του Τζένκινς» (1739-1748) έναντι της Ισπανίας είχε τελειώσει με σημαντικές απώλειες για το βρεταννικά στρατεύματα και το 1755 ξεκινούσε ο Επταετής Πόλεμος».

Η ΑΥΓΗ: «5 ισοδύναμα για το ΕΚΑΣ»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «και 7 άμεσες προτεραιότητες για να κλείσει η «μεγάλη κοινωνική πληγή» που άνοιξε η διακυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Από 1η Αυγούστου δωρεάν φάρμακα για τους ανασφάλιστους. Συγκεκριμένες δεσμεύσεις με ευεργετικές επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών άμεσα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΚΟΙΠ».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Πακέτο μέτρων υπέρ αδυνάτων»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «το κοινωνικό κράτος μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά προς όφελος των πληγέντων από την κρίση και των πιο ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, ανακοινώνοντας συγκεκριμένη δέσμη μέτρων».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΕΛ.ΑΣ. για τις καταλήψεις»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «εναντίον της κυβέρνησης και της ΕΛ.ΑΣ. στράφηκε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από την επιχείρηση για την εκκένωση κατειλημμένων κτιρίων στη Θεσσαλονίκη. Με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του, ουσιαστικά καταδίκασε την επιχείρηση».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Βαφτίζουν «κοινωνική πολιτική» την πολιτική φτωχοποίησης»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: ΚΚΕ: «Η λεγόμενη «κοινωνική πολιτική» είναι η ταξική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία πήρε την αντιλαϊκή σκυτάλη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει τη φτωχοποίηση του λαού για λογαριασμό του κεφαλαίου»

ΤΑ ΝΕΑ: «Προσφέρουν ψίχουλα αντί κοινωνικής πολιτικής»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται, η κυβέρνηση δεν διστάζει να υπόσχεται ακόμη και παροχές που αντιστοιχούν σε ψίχουλα ως αντιστάθμισμα στο άγριο κούρεμα των εισοδημάτων».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Ηγεμονικό παιχνίδι»

Η εφημερίδα γράφει ότι «οι προτάσεις του πρωθυπουργού στοχεύουν σε σταθερές κυβερνήσεις τετραετίας, καθιέρωση δημοψηφισμάτων, αντιμετώπιση της πολιτικής διαφθοράς. Αμηχανία δείχνει η στάση της αντιπολίτευσης».

VOICE: «Το μεγάλο φιάσκο»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η τραπεζοκρατία παρέμεινε ατάραχη στη θέση της, επέτρεψε την έξοδο από τη χώρα 38 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2015 και χρηματοδότησε με διαφημίσεις 45 εκατ. ευρώ τα media της διαπλοκής τα οποία υπονόμευαν ανοικτά την κυβέρνηση».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Deal προ των πυλών»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «κοντά σε συμφωνία για διάσωση του Μαρινόπουλου. Πυρετώδεις διαβουλεύσεις των τραπεζών με τον όμιλο Σκλαβενίτη. Σενάρια για εμπλοκή του Καναδού επενδυτή Πρεμ Γουάτσα της Fairfax. Όλα ανοιχτά και για συμμετοχή ξένων funds».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Παροχές με αστερίσκους»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «παροχές προς τους ασθενέστερους κομμένες και ραμμένες στα ασφυκτικά όρια του προϋπολογισμού ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός. Με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ, το εισόδημα που χάθηκε θα αναπληρωθεί σε πολύ περιορισμένο βαθμό».