Γιατί η βασίλισσα δεν σχολίασε το Brexit - Πως θα επηρεάσει τη βασιλική οικογένεια

Γιατί η βασίλισσα δεν σχολίασε το Brexit - Πως θα επηρεάσει τη βασιλική οικογένεια
Το Brexit συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη, από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, 24 Ιουνίου και έφερε την παραίτηση του βρετανού πρωθυπουργού. Αλλά η βασίλισσα Ελισάβετ, η Κέητ, ο Γουίλιαμ και ο πρίγκηπας Κάρολος δεν είπαν ούτε λέξη.

Ο βρετανικός τύπος προσπάθησε πολύ, όλο το προηγούμενο διάστημα, να καταγράψει τις απόψεις της βασιλικής οικογένειας, η οποία πρέπει να παραμένει ουδέτερη στις μεγάλες αποφάσεις της χώρας. Τον περασμένο Μάρτιο, η Ελισάβετ αναγκάστηκε να διαψεύσει το εξώφυλλο της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας της Μεγάλης Βρετανίας, της The Sun, που ισχυριζόταν ότι η βασίλισσα υποστηρίζει το Brexit. «Η βασίλισσα παραμένει ουδέτερη σε πολιτικό επίπεδο, όπως έκανε τα τελευταία 63 χρόνια» είχε δηλώσει τότε εκπρόσωπος της Ελισάβετ και συμπλήρωσε: «Δεν σχολιάζουμε ανώνυμα κουτσομπολιά τα οποία βασίζονται σε ανώνυμες πηγές».

Ο βρετανικός λαός αποφάσισε τελικά το Brexit αλλά η βασίλισσα δεν έκανε κανένα σχόλιο, ούτε κάποιο άλλο μέλος της βασιλικής οικογένειας. Είναι γνωστό ότι η βασίλισσα δεν ψηφίζει, το σύνταγμα δεν της το επιτρέπει για καμία εκλογή.

Ο Stephan Bates, ο αρθρογράφος της Guardian για την βασιλική οικογένεια υποστηρίζει ότι το Brexit δεν θα έχει καμία συνέπεια για την Ελισάβετ.

«Αυτά τα αποτελέσματα δεν επηρεάζουν κατά κανέναν τρόπο την βασίλισσα. Η διεθνής της αύρα δεν θα υποφέρει από την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ. Θα λάμπει πάντα, ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο. Ο πρωθυπουργός Κάμερον αναγκάστηκε να παραιτηθεί αλλά το Brexit δεν επηρεάζει την βασίλισσα. Τα πράγματα θα μείνουν ακριβώς τα ίδια για εκείνους. Αλλά δυστυχώς αυτό δεν ισχύει για όλους εμάς τους υπόλοιπους!» δήλωσε ο δημοσιογράφος.