Ανυποχώρητοι στις θέσεις τους οι αγρότες

Ανυποχώρητοι στις θέσεις τους οι αγρότες
Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων ετοιμάζεται για την πανελλαδική συνάντηση εκπροσώπων των μπλόκων στις 12 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας, συνάντηση η οποία κρίνεται κρίσιμη, καθώς στις προθέσεις των αγροτών είναι να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες τις πιέσεις προς την κυβέρνηση και, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει , σχετική ανακοίνωση της Πανελλαδικής των μπλόκων προχθες, να μην αφήσουν την κυβέρνηση σε «χλωρό κλαρί».

Στη σημερινή σύσκεψη έχουν κληθεί εκπρόσωποι μπλόκων από όλη τη χώρα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, όπως τονίζουν οι διοργανωτές, καθώς το ζητούμενο είναι να υπάρξει γενικός συντονισμός δράσεων.

Τη συμμετοχή της στη συνάντηση των αγροτών στη Νίκαια αποφάσισε σε σύσκεψη χθες η Πρωτοβουλία Αγροτών, που αριθμεί συνολικά 62 συλλόγους σε όλη την Ελλάδα. Στο τραπέζι έπεσαν πολλές και διαφορετικές προτάσεις για την κατεύθυνση των κινητοποιήσεων, με τους περισσοτέρους να ζητούν επ' αόριστον αποκλεισμούς σ' όλα τα μπλόκα που έχουν στηθεί στην Ελλάδα. Ορισμένοι πιο τολμηροί υποστήριξαν ότι θα πρέπει «να πλημμυρίσουμε την Αθήνα με τρακτέρ, αγροτικά οχήματα και την παρουσία μας απ' όλη τη χώρα».

Υπενθυμίζεται ότι κοινή συνισταμένη όλων αποτελεί η απόσυρση του σχεδίου γα το ασφαλιστικό και το φορολογικό και η εκ νέου κατάρτισή τους με τη συμμετοχή των ιδίων, και στο πλαίσιο αυτό Βορειοελλαδίτες συμμετέχοντες στα μπλόκα δήλωσαν: «Δεν πάμε σε καμία συνάντηση, συζήτηση σε καμία επιτροπή όσα χαρτιά και να μας στείλουν».

Στο μεταξύ, κλείστα παραμένουν τα Τέμπη, ενώ σκληραίνουν ακόμα περισσότερο τη στάση τους οι αγρότες της Πελοποννήσου. Από τις 18.00 χθες έκλεισαν επ' αόριστον τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων της Νεστάνης. Η κυκλοφορία από Τρίπολη προς Κόρινθο διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Τρίπολης - Άργους, από τον Αχλαδόκαμπο, μια παράκαμψη περί τα 80 χιλιόμετρα. Συγκεκριμένα, οι οδηγοί ακολουθούν τη διαδρομή, κάτω από τον ανισόπεδο κόμβο του αυτοκινητοδρόμου «Τρίπολη Βόρεια», εισέρχονται στην παλαιά εθνική οδό ως το 'Αργος κι από εκεί φτάνουν στον ανισόπεδο κόμβο της Στέρνας, όπου επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο. Αντίστροφα ακολουθούν τη διαδρομή οι οδηγοί που κατευθύνονται από την Κόρινθο προς την Τρίπολη.

Οι οδηγοί από την περιοχή της Γορτυνίας με κατεύθυνση την Κόρινθο, εναλλακτικά μπορούν να ακολουθήσουν την εθνική οδό Λεβίδι - Κανδύλα - Νεμέα και να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο από τον ανισόπεδο κόμβο Νεμέας.

Σημειώνεται πως παραμένει το μπλόκο των αγροτών στην περιοχή Καρτερού στην Κρήτη, στο ύψος του ΚΤΕΟ στην εθνική οδό Ηρακλείου-Αγίου Νικολάου, παρά το τσουχτερό κρύο, τον ισχυρό άνεμο και τη βροχή. Οι αγρότες εκφράζουν την πλήρη αντίθεση τους για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, δηλώνοντας αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους. Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει το Παγκρήτιο συντονιστικό των αγροτών προκειμένου να αποφασίσει τις περαιτέρω διαμαρτυρίες τους καθώς και τη μορφή τους .