O γάμος της χρονιάς για δύο εφοπλιστικές οικογένειες

O γάμος της χρονιάς για δύο εφοπλιστικές οικογένειες
Το περασμένο Σάββατο το απόγευμα δεν επιβεβαιώθηκε απλά το ρητό «η ισχύς εν τη ενώσει», αλλά κάτι πολύ περισσότερο σε έναν γάμο που ένωσε δύο πολύ μεγάλες εφοπλιστικές οικογένειες, αυτές των Μαρτίνων και Προκοπίου.

Οι εξακόσιοι περίπου καλεσμένοι των δύο οικογενειών, έζησαν μια παραμυθένια τελετή στην εκκλησία της Φανερωμένης στην Βουλιαγμένη και μια ονειρική βραδιά στην έπαυλη Προκοπίου στην Γλυφάδα, όπου μετέβησαν μετά το μυστήριο για την γαμήλια δεξίωση-πάρτι το περιέγραψαν οι περισσότεροι-που τα είχε κυριολεκτικά όλα. Εκπληκτικούς στολισμούς-οι φήμες λένε ότι ορισμένα λουλούδια ήρθαν κατευθείαν από την Ελβετία με νταλίκες και ειδικές συνθήκες θερμοκρασίας-εξαιρετικό μενού και μια ατμόσφαιρα που συνδύαζε εξαιρετικά το glam που απαιτούσε ο γάμος του Νικόλα Μαρτίνου και τη Ελένης Προκοπίου.

Τα δύο παιδιά έλαμπαν κυριολεκτικά στην πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους, που ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου στην εκκλησία της Φανερωμένης στην Βουλιαγμένη. Εκεί όπου κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, συγκεντρώθηκαν οι καλεσμένοι των δύο οικογενειών για να παρακολουθήσουν το μυστήριο. Η εκκλησία είχε στολιστεί παντού και ήταν πλημμυρισμένη στα λουλούδια, ενώ ακόμα και στην είσοδό της ένας θόλος από λευκά άνθη, ανέμενε το ζευγάρι. Οι ακροβολισμένοι άνδρες της προσωπικής ασφάλειας των δύο οικογενειών φρόντιζαν ώστε να απομακρυνθούν ευγενικά οι φωτογράφοι που προσέγγισαν κοντά στην εκκλησία, για να βγάλουν φωτογραφίες. Τελικά μόνο ο φακός του «S» κατάφερε να αποθανατίσει την άφιξη της νύφης μέσα στο εκπληκτικό νυφικό του Λιβανέζου σχεδιαστή Ellie Saab, την οποία ανέμενε υπομονετικά ο γαμπρός Νικόλας Μαρτίνος μέσα στο εξαιρετικής αισθητικής μαύρο κουστούμι του, κρατώντας ένα πανέμορφο μπουκέτο λουλούδια.

Η GUEST LIST

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και χαράς τα δύο νέα παιδιά που ερωτεύθηκαν πριν από τρία χρόνια, αντάλλαξαν όρκους αγάπης και αιώνιας πίστης μπροστά στις οικογένειές τους και στους επιφανείς καλεσμένους τους από τον χώρο της πολιτικής, της ναυτιλίας και του επιχειρείν.

Η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου προσπάθησε -λατρεύει άλλωστε να το κάνει-να κλέψει την παράσταση φορώντας μια κατακόκκινη δημιουργία- οι φήμες λένε ότι είχε πάλι την υπογραφή του αγαπημένου της Jean Paul Gaultier -συνοδευόμενη από τον σύζυγό της κ. Θόδωρο Αγγελόπουλο και τους δύο γιους τους, τον Παναγιώτη και τον Δημήτρη. Έτυχε άλλωστε εκείνη την ημέρα να γιορτάζει και τα 60α γενέθλιά της, γεγονός που δεν άφησε ασχολίαστο ο πατέρας της νύφης κ Δημήτρης Προκοπίου στον σύντομο λόγο του.

Στην γαμήλια δεξίωση και σε ένα από τα κεντρικά τραπέζια κάθισε το ζεύγος Βαρδή και Μαριάννας Βαρδινογιάννη μαζί με τους γιους τους Γιάννη και Γιώργο, οι οποίοι συνοδεύονταν από τις συζύγους τους Μελίσσα και Αριέττα αντίστοιχα. Καλεσμένοι ήταν επίσης η κ. Μαριάννα Λάτση και ο γιος της κ. Πάρης Κασιδόκωστας, το ζεύγος Σωκράτης και Ελένη Κόκκαλη, ο γιος τους Ντίνος που παντρεύτηκε την πρώτη ξαδέρφη του γαμπρού Αταλάντη Μαρτίνου, οι εφοπλιστές Γιάννης Ξυλάς, Κρίτων Λεντούδης, Γιάννης Κούστας καθώς και ο θείος της νύφης Γιώργος Προκοπίου με την οικογένειά του μεταξύ πολλών άλλων.

Από το χώρο της πολιτικής, το παρόν έδωσαν ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη ενώ μια καλλιτεχνική αύρα έδωσε η παρουσία του Σάκη Ρουβά μετά της γοητευτικής συμβίας του Κάτιας Ζυγούλη.
Στην είσοδο της έπαυλης, οι καλεσμένοι-πλην ελαχίστων εξαιρέσεων-έδωσαν τα ονόματά τους για να τσεκαριστούν στην λίστα και μετά με ειδικά ηλεκτροκίνητα αυτοκινητάκια οδηγούνταν στον χώρο της δεξίωσης, όπου αντίκριζαν χωρίς υπερβολή έναν επίγειο παράδεισο. Οι συγκλονιστικοί ούτως η άλλως κήποι της βίλας είχαν μεταμορφωθεί σε ένα ονειρικό δάσος από δένδρα και λουλούδια μέσα στα οποίο δέσποζαν οι στολισμένες ροτόντες, ενώ για την προστασία από το κρύο του Δεκέμβρη, ο χώρος είχε κλειστεί με ειδική κατασκευή από τζάμια.


Το μενού, ο CalvinHarris και ο Ρέμος

Στα τραπέζια δέσποζαν τα σερβίτσια του διάσημου οίκου Hermes και τα Baccarat ποτήρια σε ένα εκπληκτικό art de la table, το οποίο υπήρχε για το μενού με τις λεπτές γεύσεις -συνδυασμός τεσσάρων ειδών κρεάτων και ψαριού- και τα εξαιρετικά γαλλικά κρασιά που απόλαυσαν οι προσκεκλημένοι του ευτυχισμένου ζεύγους.

Όμως το κλου της βραδιάς ήταν η παρουσία του πιο διάσημου dj στον κόσμο, του περίφημου Calvin Harris-κερδίζει 60.000.000 δολάρια τον χρόνο-ο οποίος έπαιξε ένα μοναδικό σετ για τον στενό του φίλο Νικόλα και την σύζυγό του, φορώντας κουστούμι για να τιμήσει και αυτός την ευτυχισμένη συγκυρία. Οι δύο τους γνωρίζονται εδώ και χρόνια, αφού ο γαμπρός εκτός από εφοπλιστής είναι παθιασμένος με την μουσική και του αρέσει να ενδύεται ενίοτε τον ρόλο του dj.

Αυτό και έπραξε κάποια στιγμή, ανεβαίνοντας στα decks για να παίξει μόλις έξι τραγούδια, πριν επιστρέψει μέσα σε αποθέωση στην αγκαλιά της συζύγου του και των φίλων τους, ενώ μετά τις «ψαγμένες» μελωδίες ήρθε και η ώρα του Αντώνη Ρέμου, ο οποίος επιστρατεύθηκε για να δώσει την ελληνική σικ χροιά στην μαγική βραδιά με τις μεγάλες του επιτυχίες, οι οποίες ξεσήκωσαν ανθρώπους που είναι χρόνια φανατικοί του θαυμαστές.

Για αυτούς που πείνασαν μετά τον χορό και την κατανάλωση Crystal και Dom Perignon, υπήρξαν ζεστές μακαρονάδες και σούπα ενώ αρκετοί εκ των καλεσμένων αναρωτήθηκαν αν στον γάμο ήταν καλεσμένος και ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας με την σύζυγό του Μπέτυ Μπαζιάνα, ο οποίος φέρεται να έχει φιλικές σχέσεις με την οικογένεια Μαρτίνου, πλην όμως απάντηση δεν πήραν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ