Ο οικονομολόγος που άφησε στο παρελθόν τις τράπεζες και επένδυσε στην κτηνοτροφία

Ο οικονομολόγος που άφησε στο παρελθόν τις τράπεζες και επένδυσε στην κτηνοτροφία
Η επαγγελματική διαδρομή από μία τράπεζα σε μία πρότυπη φάρμα με αιγοπρόβατα μπορεί για πολλούς να ακούγεται ασυνήθιστη, κάτι που είναι, και ακατόρθωτη αλλά για τον Α. Φιλιππίδη δεν ισχύει αυτό.

Ο γνωστός οικονομολόγος και πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου έχει αφήσει για τα καλά στο παρελθόν τις τράπεζες και πλέον δεν ασχολείται με επιτόκια, ομόλογα, μετοχές και ισοτιμίες αλλά δεν έπαψε να κάνει επενδύσεις. Έχοντας αφήσει πίσω του τις περιπέτειες της περασμένης χρονιάς ο Α. Φιλιππίδης έχει βάλει μπρος νέα πλάνα και νέα σχέδια για το μέλλον παρόλη την κρίση και την οικονομική κατάσταση της χώρας που γίνεται χειρότερη μήνα με το μήνα. Η πιο πρόσφατη επένδυση που έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη είναι μία πρότυπη μονάδα πρωτογενούς παραγωγής στην Αργολίδα και είναι σε πρώτο πλάνο για τον άλλοτε τραπεζίτη.

Η ημερομηνία των εκλογών του Ιανουαρίου θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη του Α. Φιλιππίδη όχι μόνο για το γεγονός ότι έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία αλλά και για το γεγονός ότι πέντε μέρες νωρίτερα από το στήσιμο των καλπών, ο ίδιος ολοκλήρωσε την επένδυση στην κτηνοτροφική μονάδα. Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί σύμφωνα με τον ίδιο μία σημαντική κίνηση ενώ όσο διαφορετική κι αν ακούγεται σηματοδοτεί την επιστροφή του στις επιχειρήσεις μετά από καιρό.

ΠΟΙΚΙΛΙΑ. Η μονάδα κτηνοτροφικής παραγωγής που συμμετέχει ο Α. Φιλιππίδης βρίσκεται στην Αργολίδα και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πρότυπη. Ο λόγος είναι ότι τα αιγοπρόβατα που εκτρέφονται εκεί ανήκουν σε μία συγκεκριμένη ποικιλία, κάτι που τα καθιστά αυτομάτως υψηλότερης ποιότητας. Ο πρώην τραπεζίτης συμμετέχει στη μονάδα με ένα αξιοσέβαστο ποσοστό και η εγγύτητα της μονάδας του επιτρέπει να βρίσκεται εκεί αρκετά συχνά ώστε να έχει εικόνα για την επένδυσή του αλλά και να συζητάει με τους ανθρώπους που φροντίζουν καθημερινά τα ζώα. Ο ίδιος μάλιστα υπερασπίζεται με κάθε τρόπο τη νέα του επιχειρηματική δραστηριότητα και τον ρόλο του αγρότη-κτηνοτρόφου που του αποδίδουν φίλοι και γνωστοί του. Ο πρώην τραπεζίτης υποστηρίζει ότι ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση για να βγει η Ελλάδα από την κρίση στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα η ενασχόλησή του αυτή τον γεμίζει περισσότερο και τον ικανοποιεί.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Το ενδιαφέρον του Α. Φιλιππίδη για την κτηνοτροφική παραγωγή μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά όπως φαίνεται ήταν από πολύ πιο πριν στα σχέδια του και στις εναλλακτικές του λύσεις παρόλο που μπήκε σε πλήρη εφαρμογή τον περασμένο Ιανουάριο. Απόδειξη αποτελεί η μεγάλη συμβουλευτική εταιρεία που ίδρυσε ο ίδιος το 2010 λίγους μήνες μετά την αποχώρησή του από τον προεδρικό θώκο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ανάμεσα στις υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία εκτός από την οργάνωση επιχειρήσεων και τις συμβουλές σε θέματα διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού είναι και η παροχή συμβουλών για τη ζωική παραγωγή. Η εμπειρία αυτών των χρόνων από την εταιρεία, με ένα μικρό διάλειμμα, στάθηκε το μεγαλύτερο εφόδιο για τη νέα επιχειρηματική του προσπάθεια αφού μπόρεσε στην πράξη να εφαρμόσει όσα συμβούλευε τους πελάτες του εδώ και πέντε χρόνια. Τις γνώσεις δε που αποκόμισε τις μοιράζεται με τους εργαζόμενους κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του στην φάρμα.

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ. Ο Άγγελος Φιλιππίδης μπορεί να άλλαξε επάγγελμα ωστόσο δεν έχει αλλάξει τις παρέες του και τους ανθρώπους που τον περιβάλλουν. Ένας από αυτούς είναι και ο ξάδελφος της συζύγου του, Όλγας, ο Κωνσταντής Ροκόφυλλος, γιος του του πρώην αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ και διπλωμάτη Χρήστου Ροκόφυλλου. Ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου δεν παραλείπει να προωθεί με κάθε ευκαιρία το νέο εγχείρημα του καλού του φίλου, ένα τριώροφο concept store στην οδό Σόλωνος, παροτρύνοντας τους διαδικτυακούς του φίλους να το επισκεφθούν και να ψωνίσουν από εκεί πράγματα.

Πηγή: Από την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας