Μπαίνουν πωλητήρια σε ελληνικά νησιά - Δείτε γιατί

Μπαίνουν πωλητήρια σε ελληνικά νησιά - Δείτε γιατί
Μέσα στα επόμενα χρόνια θα γίνουν πολλές αγοραπωλησίες ελληνικών νησιών, σύμφωνα με τον κτηματομεσιτικό κολοσσό «Knight Frank».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider, ηεταιρεία ακινήτων αναφέρει στην τελευταία της έκθεση: «Οσο θα αυξάνονται οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της οικονομικής διάσωσης της Ελλάδας, τόσο θα αναμένεται αύξηση στις πωλήσεις ελληνικών ιδιωτικών νησιών».

Πέρυσι, η Ελλάδα εισήγαγε για πρώτη φορά φόρο ακινήτων κάτω από την πίεση των πιστωτών, προκειμένου να αντλήσουν περισσότερα μετρητά για να ξεπληρώσουν τα χρέη.

Ο φόρος αυτός έκανε δυσβάσταχτη την ιδιοκτησία ενός ιδιωτικού νησιού για ορισμένους από τους ιδιοκτήτες.

Περίπου 20 ελληνικά νησιά βγήκαν προς πώληση τον περασμένο χρόνο, αναφέρει το δημοσίευμα και όπως προβλέπει η Knight Frank θα ακολουθήσουν κι άλλα.

Η τελευταία συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας η οποία επιτεύχθηκε τη Δευτέρα, επιβάλλει την εφαρμογή μεγαλύτερης λιτότητας στην Ελλάδα, η οποία είναι πιθανό να οδηγήσει σε περαιτέρω συμπίεση του ιδιωτικού πλούτου. Δεδομένης της αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η δημοσιονομική εξυγίανση είναι πιθανό να χτυπήσει τους πλούσιους περισσότερο από ότι στο παρελθόν.

Η «Knight Frank» σημειώνει ότι τα ελληνικά νησιά πιθανότατα θα προσελκύσουν «κυνηγούς ευκαιριών» και ότι οι ξένοι επενδυτές στρέφονται ήδη προς την Ελλάδα για να κυνηγήσουν καλές προσφορές ακινήτων.

Δημοσίευμα του Independent το περασμένο Σάββατο ανέφερε ότι Ρώσοι, Κινέζοι, ακόμη και Σέρβοι και Βούλγαροι επενδυτές αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα σε χαμηλές τιμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ