Menalon Trail: Η διαδρομή σε εικόνες

Δείτε αναλυτικά τη διαδρομή παρακάτω:

Τμήμα 1ο: Στεμνίτσα - Δημητσάνα

Το πρώτο τμήμα διασχίζει τη χαράδρα του Λούσιου ποταμού προς τα ανάντι. Από τη Στεμνίτσα, ιστορικό κέντρο τεχνουργίας της Αρκαδίας, η διαδρομή περνά από τη μονή Προδρόμου, την Παλαιά μονή Φιλοσόφου, τη Νέα μονή Φιλοσόφου, τη γέφυρα της Μονόπορης, το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης και φτάνει στη Δημητσάνα, μεγάλο οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου.

Τμήμα 2ο: ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ-ΖΥΓΟΒΙΣΤΙ

Από τη Δημητσάνα θα ανηφορίζει στο Ζυγοβίστι, περνώντας από παλιές γεωργικές ζώνες και τη μονή Αγίων Αποστόλων. Μεγάλο τμήμα της διαδρομής έχει θέα στη χαράδρα του Λούσιου και τα γύρω χωριά.

Τμήμα 3ο: ΖΥΓΟΒΙΣΤΙ-ΕΛΑΤΗ

Μια πολύωρη διαδρομή στα δάση του Δυτικού Μαινάλου, που περνά από πηγές, οροπέδια και διάσελα, στα ίχνη των παλιών μουλαρόδρομων και των ξεχασμένων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Το τελευταίο τμήμα διατρέχει το Μυλάοντα ποταμό.


Τμήμα 4ο: ΕΛΑΤΗ-ΒΥΤΙΝΑ

Το τμήμα Ελάτη-Βυτίνα ακολουθεί την κοιλάδα του Μυλάοντα ποταμού προς τα κατάντι και μόνο στο τέλος την αφήνει για να ανέβει στη Βυτίνα. Χάρη στη μικρή υψομετρική διαφορά, το τμήμα αυτό είναι κατάλληλο για μια οικογενειακή εκδρομή.

Τμήμα 5ο: ΒΥΤΙΝΑ-ΝΥΜΦΑΣΙΑ

Ενα σύντομο τμήμα που δίνει όμως την ευκαιρία να απολαύσει κανείς το φαράγγι στα Μαύρα Λιθάρια, τη γέφυρα της Τζαβάραινας και τον πλατανιά του Μυλάοντα.

Τμήμα 6ο: ΝΥΜΦΑΣΙΑ-ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΑ

Από τη Νυμφασία, φτάνει πρώτα στη μονή Κερνίτσας, μεγάλο μοναστικό συγκρότημα της Αρκαδίας. Η διαδρομή στη συνέχεια μπαίνει ξανά στο ελατόδασος, περνά απο το ιστορικό ασκηταριό της Παναγιάς Σφυρίδας, για να καταλήξει στα Μαγούλιανα, το χωριό της Πελοποννήσου με το μεγαλύτερο υψόμετρο.

Τμήμα 7ο: ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΑ-ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ

Ξεκινώντας με ωραία ορεινά τοπία με πεζούλες και αλώνια, μπαίνει στο ελατόδασος, περνάει από τον Ξενώνα της Μάννας και διασχίζει την κοιλάδα του Ελά πριν ανηφορίσει για το Βαλτεσινίκο.

Τμήμα 8ο: ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ-ΛΑΓΚΑΔΙΑ

Το τελευταίο τμήμα της διαδρομής. Το πρώτο σκέλος περνά από ανοιχτά τοπία κοντά στο μεσαιωνικό κάστρο του Βαλτεσινίκου και στη συνέχεια περνάει από το ελατόδασος.