Ποια επαγγέλματα "απαιτούν" κατανάλωση αλκόολ

Ποια επαγγέλματα "απαιτούν" κατανάλωση αλκόολ
Ποιος είπε ότι θεωρείται αντιεπαγγελματικό το να καταναλώνεις αλκοόλ εν ώρα εργασίας;

Ίσα ίσα που σε κάποιες περιπτώσεις ένα ποτό ή ακόμα και δύο, κατά τη διάρκεια της ημέρας ή στο τέλος της εργασίας είναι απαραίτητο αφού αποδεικνύεται ιδιαίτερα χαλαρωτικό.

Δείτε λοιπόν σε ποια επαγγέλματα η κατανάλωση αλκοόλ εν ώρα εργασίας είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και μάλιστα επιβάλλεται σε κάποιες εταιρείες:

Διαφημιστικές εταιρείες

Σε ορισμένες διαφημιστικές εταιρείες η κατανάλωση ενός ποτού δεν αρκεί. Για το λόγο αυτό δημιουργούν ολόκληρα event στα οποία συγκεντρώνονται οι εργαζόμενοι και έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν διαφόρων ειδών ποτά.

Ένας εκπρόσωπος της διαφημιστικής εταιρείας J. Walter Thomson, μιλώντας στο ABC News ανέφερε:

«Πιστεύουμε ότι γεμίζει με ενθουσιασμό τους εργαζόμενους. Τις περισσότερες φορές πίνουν μετά το τέλος της εργασίας τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν καταναλώνουν αλκοόλ και κατά τη διάρκεια του ωραρίου τους».

Τεχνολογικές εταιρείες και startups

Μετά την ανάπτυξη του dot-com, ο τεχνολογικός τομέας έχει γίνει ιδιαίτερα απαιτητικός και αγχωτικός για όσους εργάζονται σε αυτόν. Για το λόγο αυτό, πολλές εταιρείες προσφέρουν συχνά στους εργαζομένους τους δωρεάν ποτά.

Για παράδειγμα, ο δικτυακός τόπος ανταλλαγής αρχείων Dropbox διαθέτει Happy Hour για τους εργαζομένους τους στις οποίες κάθε Παρασκευή προσφέρει δωρεάν ουίσκι.

Άλλες εταιρείες που κινούνται στο ίδιο μοτίβο είναι η Twitter, η CrowdFlower, και η Yammer.

Mιντιακές εταιρείες

Όσοι εργάζονται επίσης σε μιντιακές εταιρείες νιώθουν την ανάγκη να καταναλώσουν αλκοόλ. Έτσι δεν θα πρέπει να μας προκαλεί εντύπωση πως το περιοδικό Modern Drunkard διαθέτει επίσης Happy Hour ενθαρρύνοντας τους εργαζομένους της να πιουν αλκοόλ.

Ο Todd Haug, συν-ιδρυτής του περιοδικού Beer Advocate έγραψε το 2013, «Αυτή τη στιγμή έχουμε επτά υπαλλήλους που απασχολούνται πλήρως και η εταιρεία τους ενθαρρύνει να καταναλώνουν μπύρα, ως κάτι απαραίτητο εν ώρα εργασίας».