Αποκαλύψεις ΣΟΚ: Τι λέει για τον συγκυβερνήτη του μοιραίου αεροπλάνου η πρώην σύντροφός του

Αποκαλύψεις ΣΟΚ: Τι λέει για τον συγκυβερνήτη του μοιραίου αεροπλάνου η πρώην σύντροφός του
«Κάποια μέρα όλοι θα μάθουν το όνομά μου», φέρεται να είχε αποκαλύψει στην πρώην σύντροφό του ο πιλότος που προκάλεσε σκοπίμως τη συντριβή του μοιραίου Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings και οδήγησε στο θάνατο τα 149 άτομα που επέβαιναν σε αυτό.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Bild και δημοσιεύεται σήμερα,η Μαρία Β., αεροσυνοδός 26 ετών που σύμφωνα με την εφημερίδα διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τον 28χρονο Αντρέας Λούμπιτς, είπε πως όταν πληροφορήθηκε το δυστύχημα της ήρθε στο νου μια φράση που είχε πει ο φίλος της...

«Μια μέρα θα κάνω κάτι που θα αλλάξει όλο το σύστημα και όλος ο κόσμος θα μάθει και θα θυμάται το όνομά μου»

Αν ισχύουν τα συμπεράσματα των ερευνητών, ο Αντρέας Λούμπιτς «το έκανε αυτό επειδή κατάλαβε ότι λόγω των προβλημάτων υγείας του, το μεγάλο του όνειρο, να δουλέψει στη Lufthansa ως κυβερνήτης και ως πιλότος σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων ήταν πρακτικά αδύνατον» να πραγματοποιηθεί, πρόσθεσε.

Η πρώην σύντροφος του Λούμπιτς είπε ότι ο λόγος που χώρισαν ήταν γιατί «γινόταν ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα. Στις συζητήσεις μας έχανε τον έλεγχο και μου φώναζε (...) Τη νύχτα ξυπνούσε και φώναζε 'Πέφτουμε' γιατί έβλεπε εφιάλτες».

«Μιλούσαμε πολύ για τη δουλειά και τότε γινόταν κάποιος άλλος, εκνευριζόταν για τις συνθήκες εργασίας. Τα χρήματα δεν ήταν αρκετά, φοβόταν για τη σύμβαση του, υπήρχε υπερβολική πίεση», πρόσθεσε.

«Ήταν ικανός να κρύβει από τους άλλους αυτά που του συνέβαιναν», συνέχισε η Μαρία Β., εξηγώντας ότι «δεν μιλούσε πολύ για την αρρώστια του, μόνο ότι εξαιτίας της ακολουθούσε ψυχιατρική αγωγή».

Παρά τα προβλήματά του, ο Αντρέας Λούμπιτς ήταν ένας «ευγενικός και ανοιχτός» άνθρωπος στη δουλειά, «πολύ τρυφερός» στις ιδιωτικές σχέσεις του, «ένας άνδρας που είχε ανάγκη ν' αγαπηθεί».

Οι αποκαλύψεις της πρώην συντρόφου του έρχονται να προστεθούν στα σοκαριστικά στοιχεία που ήδη έχουν γίνει γνωστά για τον Λούμπιτς, ο οποίος την ημέρα της μοιραίας πτήσης είχε αναρρωτική άδεια.

Αντί, όμως, να τη χρησιμοποιήσει, την τσαλάκωσε και την πέταξε χωρίς να ενημερώσει την εταιρεία για την κατάσταση της υγείας του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο