Europolitics: Το Ευρωκοινοβούλιο ετοίμαζε σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Europolitics: Το Ευρωκοινοβούλιο ετοίμαζε σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ
Σάλο έχει προκαλέσει ένα δημοσίευμα του Europolitics, σύμφωνα με το οποίο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ετοίμαζε σχέδιο Grexit το οποίο ακύρωσε την τελευταία στιγμή ο Μάρτιν Σούλτς.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε την πρόθεση να συντάξει έκθεση για τις επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας του ΕΚ Kλάους Βέλε είχε ζητήσει τη σύνταξη σχετικής έκθεσης το Φεβρουάριο, κατά τη συνεδρίαση των γενικών διευθυντών της Επιτροπής.

Η σύνταξη της εν λόγω έκθεσης διεκόπη την τελευταία στιγμή από τον Πρόεδρο του ΕΚ Μάρτιν Σουλτζ. Άμεσως μόλις πληροφορήθηκε κάτι τέτοιο ο κ. Σούλτς ζήτησε να σταματήσουν οι διαδικασίες αναφέρει το ρεπορτάζ. Μάλιστα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φέρεται να δήλωσε πως δεν είναι δουλειά του Ε.Κ. να ετοιμάζει τέτοιες εκθέσεις.

Να σημειώσουμε τέλος ότι στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι εκπρόσωπος του ΕΚ διέψευσε αυτές τις πληροφορίες, υπογραμμίζοντας ότι ο Βέλε δεν ζήτησε ποτέ τη σύνταξη τέτοιας έκθεσης.

Οργή Παπαδημούλη

Με αφορμή το σχετικό δημοσίευμα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, τόνισε ότι πρόκειται για πολύ σοβαρή αποκάλυψη και δείχνει ότι ορισμένοι κύκλοι παίζουν παιχνίδια σε βάρος της χώρας, αλλά και της σταθερότητας της Ευρωζώνης.

Ζήτησε, μάλιστα, άμεση ενημέρωση από τον Μάρτιν Σουλτς.

Αναλυτικά η δήλωση Παπαδημούλη:

«Με αφορμή σχετικό δημοσίευμα του Europolitics στις 9 Μαρτίου του 2015, που αναφέρεται σε πρωτοβουλία πολιτικής σκοπιμότητας που ανέλαβε ο ΓΓ του Ευρωκοινοβουλίου, Κλάους Βέλλε, εν αγνοία τόσο του Προέδρου όσο και της Διάσκεψης των Προέδρων του ΕΚ , προκειμένου να τροφοδοτήσει το σενάριο Grexit και η οποία ακυρώθηκε μετά από έντονη αντίδραση του προέδρου του ΕΚ, Μάρτιν Σουλτς, ο Αντιπρόεδρος του ΕΚ και ευρωβουλευτής Δ. Παπαδημούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η αποκάλυψη είναι πολύ σοβαρή και δείχνει του παιχνίδια που ορισμένοι κύκλοι επιχειρούν σε βάρος της χώρας, αλλά και της σταθερότητας της Ευρωζώνης.

Η διοίκηση του Ευρωκοινοβουλίου και πρωτίστως ο ΓΓ του, οφείλουν να τηρούν αυστηρή πολιτική ουδετερότητα, μακριά από πολιτικά παιχνίδια, ερήμην των αρμόδιων θεσμών και των προβλεπομένων διαδικασιών.

Ζητώ με επιστολή μου, η οποία θα αποσταλεί αύριο, από τον πρόεδρο κ. Σουλτς, υπεύθυνη πληροφόρηση. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και χρήζει άμεσης και πλήρους διαλεύκανσης».