Βελτίωση του τιμήματος για το Ελληνικό θα ζητήσει από την Lamda η κυβέρνηση

Βελτίωση του τιμήματος για το Ελληνικό θα ζητήσει από την Lamda η κυβέρνηση
Την βελτίωση του τιμήματος που έδωσε η Lamda Development για το Ελληνικό, προτίθεται να ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές αναμένεται να καθίσουν στο τραπέζι προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή», αφού σύμφωνα και με την τελευταία απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η επένδυση παίρνει το «πράσινο φως» οριστικά και αμετάκλητα, για να προχωρήσει.
Η κυβέρνηση προτίθεται να ζητήσει από την Lamda Development να αυξήσει το τίμημα που έχει δώσει (ανέχεται στα 915 εκατ ευρώ), πρόθεση την οποία εξέφρασε έμμεσα και ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στην τηλεοπτική του συνέντευξη την Δευτέρα λέγοντας ότι «το τίμημα για το Ελληνικό, είναι χαμηλό».
Η διαπραγμάτευση του ύψους τους τιμήματος θα βασιστεί και στην πρόσφατη μελέτη του ΤΕΕ, σύμφωνα με την οποία η αξία της προς παραχώρηση έκτασης είναι τουλάχιστον τριπλάσια από το τίμημα «πώλησης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, φέρεται να υποστηρίζει ότι πλέον η σύμβαση έχει υπογραφεί και δεν μπορεί να γίνουν πολλά πράγματα για να ανατραπεί η κατάσταση.
Το μόνο που μπορεί να γίνει, δεδομένης της κατάστασης, είναι να βελτιωθεί το ύψος του τιμήματος, μία εξέλιξη ιδιαίτερα ικανοποιητική και για τις δύο πλευρές.
Όπως άλλωστε σπεύδουν να υποστηρίξουν στελέχη της αγοράς, η κυβέρνηση, αναφορικά με την επένδυση του Ελληνικού, δεν έχει να κάνει μόνο με την Lamda Development του Ομίλου Λάτση αλλά και με άλλους μεγάλους ξένους επενδυτές όπως είναι η κινέζικη Fosun και η αραβικών συμφερόντων Al Maabar.
Ετσι, το τελευταίο που θέλει είναι να ανοίξει ένα νέο «μέτωπο» αφερεγγυότητας, απέναντι στους ξένους επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν στην χώρα μας.