Κατάταξη προτιμήσεων Ελλήνων για την περίοδο του καρναβαλιού

Ξάνθη, Πάτρα ή Ρέθυμνο; Ψήφο εμπιστοσύνης σε όλους τους προναφερθέντες προορισμούς φαίνεται να δίνουν οι Έλληνες για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.


Κορυφαία στις προτιμήσεις αναδείχθηκε η ελληνική πρωτεύουσα, ακολουθούμενη από την πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Πολύ ψηλά στην κατάταξη είναι και οι ελληνικές πόλεις-ορόσημα του καρναβαλιού: Πάτρα, Ρέθυμνο και Ξάνθη.

Από προορισμούς του εξωτερικού, πρώτοι στην κατάταξη είναι εκείνοι που βρίσκονται κοντά στην Ελλάδα, με τη Ρώμη να κερδίζει τις προτιμήσεις, και το Μπάνσκο με την Κωνσταντινούπολη να ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Ο πιο δημοφιλής κυπριακός προορισμός είναι η Λεμεσός, που και αυτό το μήνα βρίσκεται ιδιαίτερα ψηλά στις προτιμήσεις.

Αναλυτικά, οι προορισμοί εντός και εκτός των συνόρων που αναζητήθηκαν περισσότερο για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, βρίσκονται σε κατάταξη προτίμησης στον παρακάτω πίνακα:

Προορισμός
1Αθήνα
2Θεσσαλονίκη
3Ρώμη
4Ναύπλιο
5Πάτρα
6Ρέθυμνο
7Μπάνσκο
8Κωνσταντινούπολη
9Λονδίνο
10Πορταριά
11Λεμεσός
12Αράχωβα
13Ξάνθη
14Ιωάννινα
15Μιλάνο

Οι μέσες τιμές προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago έπειτα από τη σύγκριση τιμών από περισσότερα από 200 διαφορετικά online booking sites.

Τη λίστα με τον μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης για τις 50 ευρωπαϊκές πόλεις που περιλαμβάνονται στο tHPI Φεβρουαρίου μπορείτε να τη βρείτε ΕΔΩ.