Στα πρωτοσέλιδα των γερμανικών ΜΜΕ η συνάντηση Σόιμπλε - Βαρουφάκη

Στα πρωτοσέλιδα των γερμανικών ΜΜΕ η συνάντηση Σόιμπλε - Βαρουφάκη
Στα πρωτοσέλιδα όλων των μεγάλων ηλεκτρονικών εκδόσεων των γερμανικών εφημερίδων και περιοδικών βρίσκεται η συνάντηση μεταξύ του Γερμανού ΥΠΟΙΚ, και του Έλληνα ΥΠΟΙΚ, Γιάνη Βαρουφάκη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βερολίνο.

Ειδικότερα:

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει πως «ο Βαρουφάκης κυνηγά τη βοήθεια των Γερμανών». Ωστόσο, η FAZ αναφέρει πως «ο τόνος ήταν φιλικός» μεταξύ των δύο ανδρών. Η FAZ σημειώνει πως «ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δεν έκανε καμία παραχώρηση στον Έλληνα συνάδελφό του».

Από την πλευρά της, η Handelsblatt, τόνισε τη δήλωση του W. Schaeuble κατά τη συνέντευξη τύπου με τον Γ. Βαρουφάκη, σύμφωνα με την οποία «συμφωνούμε ότι διαφωνούμε». «Κανένας συμβιβασμός, καμία αντιπαράθεση», σχολιάζει η γερμανική οικονομική εφημερίδα.

Το περιοδικό Spiegel σημειώνει πως «ο W. Schaeuble επιμένει στη διαπραγμάτευση με την τρόικα» και πως οι δύο ΥΠΟΙΚ έδωσαν «με διπλωματικό τρόπο τον τόνο τους» για την κατάσταση.

Η Zeit σημειώνει ότι «ο W. Schaeuble αρνήθηκε το κούρεμα του χρέους» και πως, σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, «η Ελλάδα πρέπει να ξεκινήσει ξανά τις συνομιλίες με την Τρόικα». Η ίδια εφημερίδα σημείωσε πως «η πρώτη συνάντηση με τον Γ. Βαρουφάκη αποκάλυψε μεγάλες διαφορές».

Διαβάστε επίσης:Συμφώνησαν να… διαπραγματευτούν

Διαβάστε επίσης:Βαρουφάκης: Δώστε μας χρόνο, μην αφήσετε τους Έλληνες να πεινάσουν

Διαβάστε επίσης:Bloomberg: Δώστε στους Έλληνες μια ευκαιρία...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ