H. Schelling (Αυστριακός ΥΠΟΙΚ): Δεν θα πρέπει η ΕΕ να προκαλεί τους Έλληνες

H. Schelling (Αυστριακός ΥΠΟΙΚ): Δεν θα πρέπει η ΕΕ να προκαλεί τους Έλληνες
Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα δεν θα αποχωρήσει από το ευρώ και πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει τώρα να προκαλεί τους Έλληνες, εκφράζει ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Hans Joerg Schelling, του συγκυβερνώντος, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, σε σημερινή συνέντευξή του σε αυστριακή εφημερίδα, αναφερόμενος στις εκλογές που διεξάγονται σήμερα στην Ελλάδα.


Ως προς μια πιθανή εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει πως το ερώτημα είναι με ποιόν θα σχηματίσει κυβέρνηση, και ο ίδιος θεωρεί ότι θα είναι μάλλον μετριοπαθείς δυνάμεις.
Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν σχηματιστεί η νέα ελληνική κυβέρνηση, θα ήταν καλό αυτή να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατό συνομιλίες με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την ΕΕ.
«Θα πρέπει να βρούμε έναν κοινό δρόμο με την Ελλάδα», τονίζει ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξή του στην «Esteraich».
Να σημειωθεί ότι πριν τρεις εβδομάδες, την περίοδο δηλαδή που τα σενάρια για "Grexit" είχαν φουντώσει, ο Hans Joerg Schelling είχε απευθύνει νουθεσίες προς τη Γερμανία για «αυτοσυγκράτηση στη συζήτηση ως προς την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».
«Δεν είναι ούτε εύστοχο να αναμιγνύεται κανείς στους προεκλογικούς αγώνες άλλων χωρών, ούτε και να υπερερμηνεύει δηλώσεις που γίνονται στο πλαίσιο ενός προεκλογικού αγώνα», είχε επισημάνει ο Αυστριακός υπουργός, απευθυνόμενος προφανώς προς την ηγεσία του αδελφού κόμματος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών.