Το μεγάλο έργο που δεν "κολλάει" στις εκλογές

 Το μεγάλο έργο που δεν "κολλάει" στις εκλογές
Eίναι ίσως τυο μοναδικό έργο στην Ελλάδα ή ο μοναδικός διαγωνισμός που "δεν καταλαβαίνει" από προεκλογική περίοδο.

Την στιγμή που όλες οι συμβάσεις και οι διαγωνισμοί έχουν παγώσει ενόψει και των εξελίξεων στην πολιτική σκηνή της χώρας, η δημοπράτηση του πρώτου τμήματος της γραμμής 4 του Μετρό (Aλσος Βεΐκου – Γουδή), συνολικού ύψους 1,295 δις ευρώ προχωρά κανονικά.
Το πρώτο τμήμα της γραμμής 4, μήκους 12,3 χλμ. περιλαμβάνει τους σταθμούς Αλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Κυψέλη, Δικαστήρια, Λ. Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Νήαρ Ηστ, Ιλίσια, Ζωγράφου και Γουδή.
Η κατασκευή του έργου υπολογίζεται σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 7 χρόνια, από την έναρξη κατασκευής του.
Το τμήμα αυτό υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετεί καθημερινά περίπου 220.000 επιβάτες, ενώ ο εξυπηρετούμενος πληθυσμός, σε ακτίνα 500 μ. από τους σταθμούς, ανέρχεται σε 285.000.

Το έργο θα μειώσει την κυκλοφορία των Ι.Χ. αυτοκινήτων κατά 53.000 ημερησίως και παράλληλα θα μειώσει τους αέριους ρύπους CO2 κατά 280 τόνους ημερησίως στην ατμόσφαιρα της πόλης. Ο χρόνος διαδρομής από το 'Aλσος Βεΐκου ως το κέντρο της πόλης θα είναι περίπου 10 λεπτά.

Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται επίσης η επέκταση των εγκαταστάσεων συντήρησης και επισκευών του αμαξοστασίου Σεπολίων, καθώς και η κατασκευή ενός νέου Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας για όλες τις γραμμές του Μετρό εντός του αμαξοστασίου Σεπολίων.
Σύμφωνα με την Αττικό Μετρό η υλοποίηση το έργου αυτού αναμένεται να αλλάξει δραστικά τον συγκοινωνιακό χάρτη της Αθήνας, να αναβαθμίσει τη ζωή ολόκληρου του Λεκανοπεδίου και να εξυπηρετήσει, όχι μόνον ιδιαίτερα πυκνοδομημένες περιοχές κατοικίας, ή εμπορικές περιοχές του κέντρου, αλλά και σημαντικές χρήσεις γης, όπως Δικαστήρια, Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, κ.ά.

Οι 14 νέοι σταθμοί

1.Σταθμός 'Aλσος Βεΐκου, Διασταύρωση Βεΐκου και Τραλλέων

2.Σταθμός Γαλάτσι, Διασταύρωση Γαλατσίου και Βεΐκου

3.Σταθμός Κυψέλη, Πλατεία Κυψέλης

4.Σταθμός Δικαστήρια, Διασταύρωση Ευελπίδων και Μουστοξύδη

5.Σταθμός Αλεξάνδρας, Διασταύρωση Αλεξάνδρας και Μουστοξύδη

6.Σταθμός Εξάρχεια, Πλατεία Εξαρχείων

7.Σταθμός Ακαδημία, Διασταύρωση Ακαδημίας και Σίνα

8.Σταθμός Κολωνάκι, Πλατεία Κολωνακίου

9.Σταθμός Ευαγγελισμός, Διασταύρωση Βασ. Σοφίας, Ριζάρη και Βασ. Κωνσταντίνου

10.Σταθμός Καισαριανή, Διασταύρωση Υμηττού και Εθν. Αντιστάσεως

11.Σταθμός Νήαρ Ηστ, Εθν. Αντιστάσεως

12.Σταθμός Ιλίσια, Πλατεία Κύπρου

13.Σταθμός Ζωγράφου, Πλατεία Γαρδένια

14.Σταθμός Γουδί, Πλατεία Ελευθερίας