Ποια κοινοπραξία θα εγκαταστήσει τις "μπάρες" στο μετρό - Πώς θα λειτουργεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Ποια κοινοπραξία θα εγκαταστήσει τις "μπάρες" στο μετρό - Πώς θα λειτουργεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο
Το πράσινο φως έδωσε παραμονή των Χριστουγέννων το Ελεγκτικό Συνέδριο για την υπογραφή της σύμβασης για το ηλεκτρονικό εισητήριο και τις μπάρες στο μετρό.


Ως εκ τούτου η υλοποίηση του έργου θα ξεκινήσει άμεσα, ενώ ανάδοχος είναι η η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή-LG CNS που συνέστησαν την "Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου-Hellas Smarticket".
Το αυτόματο σύστημα συλλογής κομίστρου θα εξυπηρετεί το σύνολο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, μετρό και προαστιακό σιδηρόδρομο).
Ειδικότερα προβλέπεται στις εισόδους του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου αλλά και στα λεωφορεία η εγκατάσταση ειδικών μπαρών που θα εξασφαλίζουν την είσοδο στο μέσο μόνο σε περίπτωση που ο επιβάτης κατακυρώσει το αντίτιμο του εισιτηρίου με τη νέα ηλεκτρονική κάρτα.Tο ηλεκτρονικό εισιτήριο θα δίνει τη δυνατότητα να «γεμίζει» και μέσω διαδικτύου ή κινητού τηλεφώνου με SMS. Mάλιστα, μόνο για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ οι επιβάτες θα μπορούν να αγοράζουν εισιτήρια με SMS, ενώ σε περίπτωση ελέγχου θα επιδεικνύουν τα κινητά τους. H κάρτα κομίστρου θα μπορεί να
Oι επιβάτες θα ακυρώνουν τα εισιτήρια σε ψηφιακό, τερματικό μηχάνημα στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ, ενώ στο μετρό και στον ηλεκτρικό θα «χτυπάνε» την κάρτα τους τόσο στην είσοδο όσο και στην έξοδο των σταθμών. Mάλιστα, οι έλεγχοι των εισιτηρίων θα γίνονται με ειδική φορητή συσκευή, η οποία θα διαπιστώνει την εγκυρότητα και την πιστωτική επάρκεια της «έξυπνης κάρτας».
Στο τέλος του 2016 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το έργο της εγκατάστασης μπαρών στο σύστημα του Mετρό (σε όλες τις γραμμές) και η λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που θα καταργήσει εντελώς το σημερινό χάρτινο.
Oι επιβάτες θα μπορούν να γεμίζουν την κάρτα τους ακόμα και από το κινητό τους, διευκολύνοντας την επιβίβαση ακόμα και αν βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε εκδοτήρια ή σημεία πώλησης εισιτηρίων.