Ο Ψινάκης, η "γάτα υπουργός", ο Μαραθώνας και το διεθνές τζετ σετ

Ο Ψινάκης, η "γάτα υπουργός", ο Μαραθώνας και το διεθνές τζετ σετ
Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψε πριν από λίγο η υπουργός Τουρισμού κ. Ολγα Κεφαλογιάννη και ο Δήμαρχος Μαραθώνα κ. Ηλίας Ψινάκης, προκειμένου μέσα από κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες να αναδειχθεί ο Μαραθώνας σε παγκόσμιο τουριστικό προορισμό.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα με το γνωστό του στυλ, μίλησε με θερμά λόγια για την κυρία Κεφαλογιάννη, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι γάτα η υπουργός, ανταποκρίθηκε άμεσα όταν της ζήτησα βοήθεια. Είναι ένα ωραίο κορίτσι, συνήθως τα ωραία κορίτσια είναι τούβλα, άλλα εδώ έχω μείνει άφωνος. Είναι ταλαντούχα, έξυπνη, δραστήρια».

Ο κ,.Ψινάκης σχεδιάζει να μετατρέψει τον Μαραθώνα σε πόλο έλξης του διεθνούς τζετ σετ, και να τον αναδείξει μέσω μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών. Πρόταση που η κα Κεφαλογιάννη αποδέχτηκε, επισημαίνοντας ότι στο πλαίσιο της εφαρμοζόμενης τουριστικής πολιτικής, η προσέλκυση ξένων παραγωγών στη χώρα, είναι στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου.

«Ο Μαραθώνας είναι παγκόσμιο brand name και αποτελεί ένα πολύ δυνατό μέσο για τη διεθνή προβολή της Ελλάδας» σημείωσε από την πλευρά της η κ. Κεφαλογιάννη και συμπλήρωσε: «είναι κοινός στόχος η διεθνής προβολή της Μάχης του Μαραθώνα, του Κλασικού Μαραθωνίου, της ιστορικής περιοχής του Μαραθώνα».

Το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ θα διαθέσουν την τεχνογνωσία τους στο Δήμο Μαραθώνα για την ανάληψη δράσεων εξωστρέφειας. Και παράλληλα, θα ενσωματώσουν στην επικοινωνία τους δράσεις και πρωτοβουλίες του Δήμου Μαραθώνα, με στόχο την ενημέρωση της διεθνούς κοινότητας και την προσέλκυση επισκεπτών.

Η κα. Κεφαλογιάννη αναφερόμενη στη γενικότερη τουριστική πολιτική, είπε: «Στόχοι της στρατηγικής μας, είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος με την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, η ποιοτική αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών, η είσοδος νέων τεχνολογιών στον Τουρισμό, καθώς και η περαιτέρω ανάδειξη της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό».