Ξέσπασε ο πόλεμος των ταξιτζήδων: Uber εναντίον Συνδικάτου

Ξέσπασε ο πόλεμος των ταξιτζήδων: Uber εναντίον Συνδικάτου
Σφοδρή επίθεση κατά της νέας υπηρεσίας Uber αλλά και όσων ταξιτζήδων που συνεργάζονται μαζί της εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, Θύμιος Λυμπερόπουλος.

Με επίσημες αναρτήσεις τόσο στο site του ΣΑΤΑ όσο και στην επίσημη σελίδα του Συνδικάτου στο facebook, ο κ. Λυμπερόπουλος καλεί τους ιδιοκτήτες ταξί στην χώρα μας να μην γίνουν συνεργάτες της uber επισημαίνοντας χαρακτηριστικά «κανείς ταξιτζής μην γίνει δούρειος ίππος για τα σχέδια της εταιρίας που έχει στοχοποιήσει το μεταφορικό έργο των ταξί σε όλο τον κόσμο».

"Ταξιτζήδες που συνεργάζονται με την uber αποτελούν εχθρό του κλάδου". Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε χιλιάδες οικογένειες που ζουν από αυτό το επάγγελμα. Όσοι ταξιτζήδες προδίδουν το ταξί σαν σύγχρονοι Ιούδες ΄΄για τριάντα αργύρια΄΄ θέλουν κρέμασμα αλλά όχι σε συκιά στο Σύνταγμα», αναφέρει στην δήλωσή του ο κ. Λυμπερόπουλος.
Ο ίδιος δηλώνει πως "ο πόλεμος μόλις ξεκίνησε. Και είναι πόλεμος επιβίωσης". Οι ΄΄πηλιογούσηδες΄΄ του κλάδου, έχουν ελάχιστο χρόνο να επανορθώσουν. "Καλό θα είναι κάθε ιδιοκτήτης ταξί να γνωρίζει για τις συνεργασίες του οδηγού του και να τον αποτρέψει από την uber".

Μάλιστα όπως αναφέρει «Η Ομοσπονδία σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών έχει δρομολογήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να σταματήσει κάθε προσπάθεια εισόδου της Uber στη χώρα μας. Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Συσπειρωθείτε στα ραδιοταξί σε όλη τη χώρα για να κρατήσουμε το μεταφορικό έργο για το ταξί εμείς οι ίδιοι . Όσοι ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και κερδίζουν από μας έχουν μοναδικό στόχο να φτιάξουν το πελατολόγιό τους με την συμβολή τη δική μας και μετά να μας εξαφανίσουν. Μόνο Τα ράδιο ταξί είναι οργανωμένες επιχειρήσεις εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού από εμάς τους ίδιους και χρησιμοποιούν για την εξυπηρέτηση των πολιτών κάθε μορφής τεχνολογία για τον σκοπό αυτό . Μόνο Λέμε ναι στην τεχνολογία, με τους κανόνες που ορίζει η ελληνική νομοθεσία. Όχι στους νταβατζήδες από όπου κι αν προέρχονται».


Ξεκίνησαν οι συνεργασίες επί ελληνικού εδάφους για την Uber
H πρεμιέρα της Uber επί ελληνικού εδάφους έγινε την περασμένη Τρίτη, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πόσες συμφωνίες με έλληνες επαγγελματίες οδηγούς έχει κλείσει .
Σύμφωνα με την Uber στην Ελλάδα, το uberTAXI είναι 20% φθηνότερο από το ταξί και η έκπτωση αυτή θα ισχύει μέχρι νεοτέρας.

Οι επιβάτες δεν επιβαρύνονται με κόστος κλήσης ή οποιαδήποτε έξτρα χρέωση.
Σύμφωνα με την εταιρία, χρησιμοποιώντας το uberTAXI βλέπεις τη φωτογραφία του οδηγού, τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του και το τηλέφωνό του ώστε να μπορείς με ασφάλεια να τον αναγνωρίσεις και να επικοινωνήσεις μαζί του αν θέλεις, ενώ δεν χρειάζεται να κουβαλά κάποιος μετρητά, αφού το κόμιστρο θα χρεωθεί στην πιστωτική/ χρεωστική κάρτα ή στο PayPal που έχει συνδέσει με τον λογαριασμό του ενώ μέσω email θα λάβει την απόδειξη με όλες τις λεπτομέρειες.
Επίσης για όσους εγγραφούν για πρώτη φορά η πρώτη διαδρομή με uber taxi και μέχρι του ποσού των 5 ευρώ θα είναι δωρεάν.