Πώς αντέδρασε η αγορά στην απόφαση του OPEC να μη ρίξει την παραγωγή πετρελαίου

Πώς αντέδρασε η αγορά στην απόφαση του OPEC να μη ρίξει την παραγωγή πετρελαίου
Να διατηρηθεί αμετάβλητο το ανώτατο όριο παραγωγής πετρελαίου στα 30 εκατ. βαρέλια ημερησίως αποφάσισε η σύνοδος των πετρελαιοπαραγωγών χωρών του ΟΠΕΚ.

Μετά την απόφαση προκλήθηκε νέα βουτιά στην τιμή του μαύρου χρυσού, που έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2010. Η ημερήσιαβουτιά ήταν μεγαλύτερη από το 2011.

Το αμερικανικό αργό βρέθηκε κάτω από το φράγμα των 70 δολ./βαρέλι, πέφτοντας ενδοσυνεδριακά έως και τα 67,75 δολ./βαρέλι. Το μπρεντ , διαπραγματευόταν στα 72,63 δολ./βαρέλι.

Οι εκπρόσωποι των χωρών εμφανίζονται ψύχραμοι και περιμένουν η αγορά να αποτιμήσει την κατάσταση,ενώ το θετικό είναι πως η εξέλιξη αυτή ευνοεί τον καταναλωτή. Η επόμενη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ προγραμματίστηκε για τον Ιούνιο του 2015.

Οπως ανέφεραν αναλυτές, ο ΟΠΕΚ θα έπρεπε να μειώσει κατά 1-1,5 εκατ. βαρέλια την ημερήσια παραγωγή προκειμένου να στηρίξει την ανάκαμψη των τιμών του μαύρου χρυσού, που έχουν συνολικά υποχωρήσει κατά 30% από τα ιστορικά υψηλά τους.

Τα μέλη του ΟΠΕΚ συνεδρίασαν σήμερα Πέμπτη στη Βιέννη για να αποφασίσουν για τη μελλοντική στρατηγική τους μετά την κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου τους τελευταίους μήνες.

Διαβάστε προηγούμενη ανάρτηση του FPress