EKTAKTO: Νέο ραντεβού στο Παρίσι με την τρόικα

EKTAKTO: Νέο ραντεβού στο Παρίσι με την τρόικα
Για 2η φορά σε αυτό το γύρο των διαπραγματεύσεων η ελληνική κυβέρνηση και η τρόικα επιλέγουν το Παρίσι ως το πεδίο των διαπραγματεύσεων. Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα ετοιμάζει ήδη τις αποσκευές της καθώς...  

... η συνάντηση προγραμματίστηκε για αύριο Τρίτη. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,Μίνα Αντρέεβα, σε συνέχεια των συζητήσεων των τελευταίων εβδομάδων συνάντηση υψηλόβαθμων εκπροσώπων των ελληνικών αρχών με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών κ. Χαρδούβελη και των επικεφαλής της τρόικας (Κομισιόν, ΔΝΤ, ΕΚΤ) πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στις 25 και 26 Νοεμβρίου προκειμένου να συζητηθούν βασικά θέματα ώστε να δοθεί ώθηση στην αξιολόγηση.

Και οι δύο πλευρές εξακολουθούν να εργάζονται στενά και από κοινού με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αλλά και το πώς η Ελλάδα θα μπορέσει να ενισχύσει τη δημοσιονομική της θέση και την οιικονομική ανάπτυξη, ανέφερε η εκπρόσωπος.

Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον δύο ημέρες. Η συμφωνία, όπως αναφέρεται και σε επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών έκλεισε αργά χθες το βράδυ. Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών έχει ως εξής:

"Το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει ότι, αργά χθες βράδυ συμφωνήθηκε να υπάρξει την Τρίτη 25/11/2014 στο Παρίσι συνάντηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να προχωρήσει η αξιολόγηση και να εξετασθεί το πλαίσιο της επόμενης μέρας."