Alert: Δείτε πού βρίσκεται το πλοίο με πιθανό κρούσμα Έμπολα

Alert: Δείτε πού βρίσκεται το πλοίο με πιθανό κρούσμα Έμπολα
Συναργεμός έχει σημάνει αστο λιμάνι του Πειραιά καθώς από στιγμή σε στιγμή καταφθάνει ένα πλοίο με πιθανό κρούσμα του θανατηφόρου ιού.

Οι λιμενικές αρχές και τα υπουργεία Ναυτιλίας και Υγείας βρίσκονται σε επιφυλακή. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο, με ελληνική σημαία, «Mάγδα Π», στο οποίο μέλος του πληρώματος φέρεται να έχει συμπτώματα του ιού Έμπολα,αναμένεται να καταπλεύσει στον Πειραιά γύρω στις 17.30 αλλά δεν θα δέσει στο λιμάνι. Θα παραμείνει στα ανοιχτά.

Οασθενής που έχει παρουσιάσει πιθανό κρούσμα Έμπολα θα παραληφθεί και θα διακομιστεί προκειμένου ναδιαπιστωθεί αν έχει προσβληθεί από τον ιό.

Αν οι ενδείξεις που λάβουν οι γιατροί αφού εξετάσουν εντός του πλοίου τον Φιλιππινέζο ναυτικό είναι τέτοιες που να τους οδηγήσουν στη λήψη πρόσθετων προληπτικών μέτρων, δεν αποκλείεται ακόμη και να τεθεί το φορτηγό πλοίο σε καραντίνα.

Το πλοίο, με ελληνική σημαία, «Mάγδα Π», είναι τύπου bulk carrier και κατασκευάσθηκε το 2010. Ανήκει στην εταιρεία Common Progress.

Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του πλοίου είναι τα ακόλουθα:

  • Τύπος πλοίου: Bulk Carrier
  • Σημαία: Flag of Greece Greece
  • Ολική Χωρητικότητα GRT: 33044
  • Χωρητικότητα (DWT): 57000 t
  • Μήκος × Πλάτος: 189.99m × 32.26m
  • Έτος κατασκευής: 2010

Αυτή τη στιγμή το πλοίο βρίσκεται ανοιχτά του Πόρου με κατεύθυνση προς τον Πειραιά. Περισσότερες πληροφορίες για την θέση του πλοίου μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.marinetraffic.com