Απεργία δικηγόρων από 19 εώς 21 Νοεμβρίου

Απεργία δικηγόρων από 19 εώς 21 Νοεμβρίου
Τριήμερη προειδοποιητική απεργία, από την ερχόμενη Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 21 ,αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, σε έκτακτη συνεδρίαση χθες, μετά την κατάθεση του σχεδίου νόμου για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας από τον υπουργό Δικαιοσύνης στη Βουλή.

Η συντονιστική επιτροπή αποφάσισε επίσης ταυτόχρονη συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων κάθε Δικηγορικού Συλλόγου της χώρας την Τρίτη και
συνέντευξη τύπου την Τετάρτη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΑ, με πρόσκληση σε συμμετοχή των εκπροσώπων των Ενώσεων των δικαστικών λειτουργών και των κοινωνικών φορέων.

Η συντονιστική επιτροπή σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Από την ανάγνωση του εν λόγω νομοσχεδίου καθίσταται -δυστυχώς- σαφές ότι η εξαγγελία περί διαλόγου με τη νομική κοινότητα (δικαστές, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές) ήταν άκρως προσχηματική.

Παραγνωρίστηκε η ομόφωνη σχεδόν απόφαση της Διοικητικής Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις είναι - στην πλειονότητά τους - ατυχείς και σε κάθε περίπτωση απρόσφορες προς επίτευξη των σκοπών που τις συνοδεύουν. Δεν ελήφθησαν υπόψη οι ανάλογου περιεχομένου αποφάσεις των διοικητικών Ολομελειών των μεγάλων δικαστηρίων της χώρας».

Η νομική κοινότητα ομονοεί ότι εν λόγω νομοσχέδιο όχι μόνον δεν συμβάλλει στην επιτάχυνση της πολιτικής δίκης, αλλά αντίθετα επιτείνει στην επιβράδυνση της πολιτικής δίκης. Θα προκαλέσει στην πράξη σοβαρά προβλήματα εφαρμογής, ανασφάλεια δικαίου και εν τέλει έλλειμμα Δικαιοσύνης».