Σε ποια πανεπιστήμια στέλνουν τα παιδιά τους οι πάμπλουτοι

Σε ποια πανεπιστήμια στέλνουν τα παιδιά τους οι πάμπλουτοι
Οπως και όλα τα άλλα στη ζωή έτσι και οι σπουδές, οι ευκαιρίες, το πανεπιστήμιο συνδέεται με την οικονομική ευμάρεια και φυσικα όσο πιο πλούσιος είσαι τόσο καλύτερα. Σύμφωνα με έρευνα, μάλιστα, οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι (και βάλε) του πλανήτη έχουν τουλάχιστον ένα πτυχίο.

Σεδείγμα 2.300 πάμπλουτων, στην Αμερική περίπου το 65% είναι κάτοχοι πτυχίου πανεπιστημίου, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο το ποσοστό αυξάνεται στο 80%. Από τους πάμπλουτους πτυχιούχους ένας στους τέσσερις έχει απλό πτυχίο ενώ ένας στους δέκα έχει διδακτορικό.

Η έρευνα αναφέρεται στα 20 πανεπιστήμια που προτιμούν. Οι ΗΠΑ έχουν την πρώτη θέση. Αμερικανικά πανεπιστήμια καλύπτουν τις 16 από τις 20 θέσεις της λίστας, με το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια να έρχεται πρώτο σε «παραγωγή» πτυχιούχων Κροίσων. Ακολουθούν το Γέιλ, το Χάρβαρντ, το πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, το Πρίνστον, το Κορνέλ και το Στάνφορντ.

Στη λίστα βρίσκεται επίσης και το πανεπιστήμιο της Βομβάης στην Ινδία, στην ένατη θέση και το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας.

Έκπληξη αποτελεί η απουσία ή ισχνή παρουσία των βρετανικών πανεπιστημίων, με μόνο το London School of Economics, το οποίο βρίσκεται στη δέκατη θέση.

Επίσης στην έρευνα σημειώνεται ότι οι γυναίκες ελέγχουν περίπου το 13% αυτού του συσσωρευμένου πλούτου και αποτελούν το 12,3% του πληθυσμού των δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως.

Πρώτη των πρώτων δισεκατομμυριούχων είναι η Christy Walton. Πρόκειται για την πλουσιότερη γυναίκα των 5 ηπείρων, με περιουσία που ανήλθε στα 37,9 δισ. δολ., όταν το 2005 κληρονόμησε ποσοστό της Wal-Mart από τον μακαρίτη σύζυγό της, John Walton, γιο του ιδρυτή της Wal-Mart, Sam Walton.

Στη δεύτερη θέση της λίστας Wealth-X είναι η Γαλλίδα Liliane Bettencourt, κληρονόμος του κολοσσού καλλυντικών L’Oreal, με προσωπική περιουσία 31,3 δισ. δολ. Η συγκεκριμένη έχει τον τίτλο της πλουσιότερης γυναίκας στην Ευρώπη.

Συνολικά οι γυναίκες έχουν στα χέρια τους πλούτο 114,6 δισ. δολάρια.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την ελβετική τράπεζα UBS και την εταιρεία παροχής συμβουλών σε επιχειρήσεις Wealth-X, η οποία έχει έδρα τη Σιγκαπούρη.