Προϋποθέσεις για τους φοιτητές από νησιά άγονων γραμμών

Για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα, οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
  • Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι μόνιμοι κάτοικοι ενός εκ των εξής νησιών άγονων γραμμών: Αστυπάλαια, Ζάκυνθος, Λέρος, Μήλος, Νάξος, Πάρος, Σύρος, Κάλυμνος, Κύθηρα, Ικαρία, Σκιάθος, Κάρπαθος, Κάσος, Σκύρος, Καστελόριζο. Ως μόνιμη κατοικία θεωρείται ο Νομός αποφοίτησης από το Λύκειο, σε συνδυασμό με τον τόπο κατοικίας που αναγράφεται στο Εκκαθαριστικό Σημείωμα Φορολογίας Εισοδήματος του/των προσώπου/-ων των οποίων ο υποψήφιος είναι προστατευόμενο μέλος ή του ίδιου του υποψηφίου, εφόσον υποβάλλει ατομική δήλωση φορολογίας εισοδήματος.
  • Θα πρέπει να έχουν εισαχθεί σε Πανεπιστήμιο κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, κατόπιν συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του έτους 2014, και να έχουν εγγραφεί στη Σχολή επιτυχίας τους στην Ελλάδα, η οποία να βρίσκεται σε διαφορετικό Νομό από το Νομό της μόνιμης κατοικίας τους, όπως αυτή καθορίζεται στην προηγούμενη παράγραφο. Δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα οι φοιτητές που αποφοίτησαν από το Λύκειο το έτος 2013 και εισήχθησαν στο Πανεπιστήμιο κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 ως υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων χωρίς νέα εξέταση.
  • Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά την αίτηση και τα δικαιολογητικά τους, από την 6η Οκτωβρίου 2014 και ώρα 12:00 έως και την 2α Νοεμβρίου 2014 και ώρα 23:59. Ειδικότερα, η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί μέσω της ειδικής φόρμας που έχει αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα, και τα αντίστοιχα δικαιολογητικά να αποσταλούν μέσω της Ιστοσελίδας, σαρωμένα (σκαναρισμένα), εντός της ίδιας προθεσμίας, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα και με τους ειδικούς όρους υποβολής που αναφέρονται κατωτέρω.