O Αντώνης Σαμαράς θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Σύνοδο Κορυφής

O Αντώνης Σαμαράς θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Σύνοδο Κορυφής
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη ενημέρωσε με δήλωσή της ότι ο Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά την άφιξή του στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός μετέβη στο ξενοδοχείο όπου διαμένει και επισκέφτηκε τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει στο δωμάτιό του από το νοσοκομείο.

Η κ. Βούλτεψη ανακοίνωσε ότι, με δεδομένο ότι ο κ. Αναστασιάδης πρέπει να παραμείνει κλινήρης μετά την περιπέτεια της υγείας του, ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να τον εκπροσωπήσει κατά τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε ευχαρίστως και ανέλαβε την εκπροσώπηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ πρόκειται για διαδικασία που προβλέπεται από την ΕΕ.

Ο κ. Αναστασιάδης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζόζεφ Ντόλ προκειμένου να τους ενημερώσει για την κατάσταση της υγείας του και για την αδυναμία του να παραστεί στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στη συνέχεια στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη οι παρεμβάσεις του πρόεδρου της Κύπρου θα γίνουν υπό τη μορφή γραπτών αναφορών, οι οποίες θα διανεμηθούν τόσο προς όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όσο και προς το σύνολο των ηγετών που συμμετέχουν στη Σύνοδο του ΕΛΚ, ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Αναστασιάδης βρίσκεταιστο ξενοδοχείο του, με τουςιατρούς του να έχουν συστήσει στον κύπριο πρόεδρο να «παραμείνει κλινήρης για τις επόμενες 48 ώρες», προκειμένου να αποφευχθεί επανάληψη του περιστατικού,σύμφωνα με ανακοίνωση του κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη.