Γερμανία: Εισαγγελική έρευνα για τα ελληνικά ομόλογα της Hypo Real Estate

Γερμανία: Εισαγγελική έρευνα για τα ελληνικά ομόλογα της Hypo Real Estate
Δικαστική έρευνα για πιθανή απιστία ξεκίνησε η Εισαγγελία του Μονάχου για την υπόθεση της εταιρείας FMS Wermanagement, η οποία το 2012 διαχειριζόταν την εκκαθάριση της κρατικής «bad bank» Hypo Real Estate, ενώ με το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατέγραψε μεγαλύτερες απώλειες απ' ό,τι έπρεπε, πουλώντας ελληνικά κρατικά ομόλογα κάτω από την αξία τους…

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της Frankfurter Allgemeine Zeitung, η έρευνα διεξάγεται εναντίον των υπευθύνων της FMS Wertmanagement, με το ερώτημα: εάν με την πώληση ελληνικών ομολόγων προκλήθηκε ζημιά ή επρόκειτο για μια επιχειρηματική απόφαση η οποία δεν επιφέρει κάποια ποινή.

Από την πλευρά της FMS, οι ισχυρισμοί χαρακτηρίζονται αβάσιμοι, ενώ επισημαίνεται ότι ανάλογα είχαν ενεργήσει στην περίπτωση του ελληνικού «κουρέματος» και άλλοι πιστωτές.

Σύμφωνα πάντως με παλαιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας, η FMS είχε προχωρήσει σε παραχωρήσεις οι οποίες δεν ήταν απαραίτητες, ενώ θα μπορούσε να είχε αποφύγει ζημιές ύψους 2,56 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον Γερμανό φορολογούμενο.

«Το δημοσίευμα, αλλά και περαιτέρω καταγγελίες για το θέμα προκάλεσαν τη δικαστική έρευνα», δήλωσε εκπρόσωπος της Εισαγγελίας, ενώ η FMS επικοινώνησε με την Εισαγγελία, μετά από δική της πρωτοβουλία, διαβεβαιώνοντας ότι σκοπεύει να συνεργαστεί πλήρως, αλλά και πως θα στείλει άμεσα σχετική κατάθεση από την οποία θα αποδεικνύεται ότι οι καταγγελίες είναι αβάσιμες. Ο επικεφαλής της FMS, Κρίστιαν Μπλουμ, μίλησε ήδη σχετικά σε επιτροπή της Ομοσπονδιακής Βουλής…