Tο πολυκατάστημα που προσλαμβάνει με μισθούς του...2009

Tο πολυκατάστημα που προσλαμβάνει με μισθούς του...2009
Είναι ένα από τα λίγα εμπορικά κέντρα της χώρας όπου οι εργαζόμενοι προσλαμβάνονται με μισθούς που ίσχυαν προ κρίσης... δηλαδή πάνω από 800 ευρώ.


Πρόκειται για την αλυσίδα Αττικών Πολυκαταστημάτων (καταστήματα Attica) όπου σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο, οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στα πολυκαταστήματα Attica (συνολικά 2.500 άτομα) «προσλαμβάνονται με μισθούς πολύ κοντά σε αυτούς που ίσχυαν προ κρίσης και σίγουρα σημαντικά υψηλότερους από τον νόμιμο κατώτατο μισθό»
Τα Attica ολοκληρώνουν στις αρχές του Οκτώβριου την νέα επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ που αφορά την δημιουργία πολυκαταστήματος στη συμπρωτεύουσα –επί της οδού Τσιμισκή στο ακίνητο όπου στεγαζόταν το πολυκατάστημα Fokas.
Σύμφωνα με την εκτίμηση της διοίκησης του ομίλου, αυτή η νέα επένδυση θα μπορούσε να αποδώσει κύκλο εργασιών της τάξης των 20 εκατ. ευρώ και προ φόρων κερδοφορία 2 εκατ. ευρώ από την πρώτη χρήση, γεγονός που εκτιμάται ότι θα ωθήσει το συνολικό τζίρο της Αττικά Πολυκαταστήματα άνω των 150 εκατ. ευρώ, το 2015. Η εταιρία, η συγχώνευση της οποίας ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2013, εξακολουθεί να διαθέτει υψηλή ρευστότητα της τάξης των 50 εκατ. ευρώ, και περιορισμένο δανεισμό που δεν ξεπερνά τα 9 εκατ. ευρώ. Δεδομένων των ανακατατάξεων στην εγχώρια αγορά και της ισχυρής οικονομικής της θέσης, η διοίκηση της εξετάζει κάθε νέα ευκαιρία.
Στη στρατηγική επέκτασης του ομίλου περιλαμβάνεται η ανάπτυξη και στα Νότια Προάστια της Αθήνας, εφόσον υπάρξει ικανοποιητικός εμπορικός χώρος για τη στέγαση ενός πολυκαταστήματος. Παράλληλα επεκτείνεται σταδιακά και η αλυσίδα CareLab, για την οποία προβλέπεται η προσθήκη ενός σημείου πώλησης εντός του νέου πολυκαταστήματος της Θεσσαλονίκης, αλλά και ένα ανεξάρτητο σημείο στην Αθήνα.
Στο νέο πολυκατάστημα θα απασχοληθούν περισσότερα από 240 άτομα, εκ των οποίων περισσότερα από 50 θα προέρχονται από τους εργαζόμενους του παλιού πολυκαταστήματος Fokas.
Το νέο πολυκατάστημα αποτελεί έναν χώρο 7.000 τ.μ. υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας, ενώ ο ίδιος αρχιτέκρονας που "έβαλε την σφραγίδα του" είχε αναλάβει και τη μελέτη για τα πολυκαταστήματα Attica στο City Link και στο Golden Hall της Αθήνας αλλά και για το Attica στο Mediterranean Cosmos της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ