"Ανοιξε" η όρεξη για business και real estate στην Αμφίπολη

"Ανοιξε" η όρεξη για business και real estate στην Αμφίπολη
Το παγκόσμιο ενδιαφέρον που έχουν προκαλέσει οι ανασκαφές στην Αμφίπολη είδαν ως επενδυτική ευκαιρία μεσίτες και επιχειρηματίες που βλέπουν την περιοχή να αναπτύσσεται κυρίως στον αρχαιολογικό τουρισμό.

«Yπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το αν πωλούνται οικόπεδα, και αγροτεμάχια» υπογράμμισε στο Star ο Αθανάσιος Ζαουρνάτζης, πρόεδρος Κοινότητας Μεσολακκίας.

Η υπόσχεση ανάπτυξης μπορεί να είναι πρώιμη αλλά σύμφωνα με τους τοπικούς φορείς αρκετοί είναι εκείνοι που θέλουν να πάρουν την πρωτιά στην εκμετάλλευση της αγροτικής γης που πιστεύεται ότι θα πάρει μεγάλη αξία.

Στο μικρό χωριό των Σερρών οι προτάσεις επενδύσεων για ξενοδοχεία, καταστήματα αλλά και για το πώς θα προωθηθούν τα τοπικά προϊόντα δίνουν και παίρνουν.

Ιδιοκτήτες γης εκτιμούν και επιθυμούν βέβαια, να πάρουν μεγάλη αξία τα κτήματά τους κάνοντας λόγο και για πωλήσεις έως και 5000 ευρώ το στρέμμα έναντι των 250 έως 500 ευρώ που ισχύουν σήμερα.

Πολλοί πάντως είναι εκείνοι που θεωρούν ότι σοβαρές επενδύσεις δεν μπορούν να γίνουν, εάν πρώτα δεν ολοκληρωθούν οι ανασκαφές και οι μνηστήρες για τα κτήματα φιλέτα με θέα τον τύμβο θα πρέπει να περιμένουν.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, ήδη έχουν κατατεθεί οι πρώτες αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στον δήμο για να λειτουργήσουν καντίνες στην περιοχή.

«Η αλήθεια είναι πως όσο προχωράνε οι ανασκαφές το ενδιαφέρον των επενδυτών αυξάνεται. Ηδη έχουν σταλεί στον δήμο μας κάποιες αιτήσεις για να παραχωρηθούν άδειες για καντίνες, αλλά, όπως καταλαβαίνετε, δεν πρόκειται προς το παρόν να επιτρέψω καμία τέτοια κίνηση», δηλωσε στην εφημερίδα ο δήμαρχος Αμφίπολης, Κώστας Μελίτος, Οπρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Μεσολακκιάς, Σάκης Ζουρνατζής, είπε πως «το ενδιαφέρον είναι τόσο μεγάλο, που καθημερινά περνάει κόσμος από τα χωριά. Οπως καταλαβαίνετε, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, παρ’ όλα αυτά τα καφενεδάκια έχουν εντυπωσιακή αύξηση στα ταμεία. Ο τάφος έχει δώσει ζωή στην περιοχή», σημειώνει.


«Σαφώς και υπάρχει ενδιαφέρον. Ηδη οι εν δυνάμει επενδυτές κάνουν έρευνα αγοράς για τα οικόπεδα που υπάρχουν, ενώ πολύ μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή είναι το ενδιαφέρον για τα καταστήματα που ενοικιάζονται στα χωριά. Οι περισσότεροι ψάχνουν να βρουν χώρους για καφετέριες, σουβλατζίδικα, αναψυκτήρια, εστιατόρια και οτιδήποτε σχετίζεται με τον τουρισμό», λέει ο Νίκος Κορτίδης, τοπικός μεσίτης, στην εφημερίδα. Οσον αφορά στους ξένους επενδυτές, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της περιοχής υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από Γερμανούς επιχειρηματίες, οι οποίοι έσπευσαν προς αναζήτηση γης.