Πάνω από 10,7 δις δολάρια έχει δαπανήσει η Αμερική για την επισκευή των smartphones

Πάνω από 10,7 δις δολάρια έχει δαπανήσει η Αμερική για την επισκευή των smartphones
Μια νέα έρευνα δείχνει ότι η επισκευή ή η αντικατάσταση των κατεστραμένων smartphones κόστισε στους Αμερικάνους καταναλωτές 10,7 δις δολάρια την τελευταία 7ετία και μόνο τα τελευταία δύο χρόνια το ποσό ανέρχεται στα 4,8 δις δολάρια.

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία SquareTrade, έδειξε ότι οι Αμερικάνοι καταναλωτές έχουν δαπανήσει10,7 δις δολάρια για την επισκευή ή αντικατάσταση των "έξυπνων" τηλεφώνων από τότε που έκαναν το ντεμπούτο τους, το 2007. Ειδικότερα, αν συμπεριλάβουμε στην έρευνα τα iPhones, τότε το ποσό εκτινάσσεται στα 23,5 δις δολάρια για την τελευταία 7ετία.

Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 2,400 χρήστες "έξυπνων" συσκευών και το συνολικό ποσό που έχει δαπανηθεί συμπεριλαμβάνει τα χρήματα που έχουν διαθέσει οι χρήστες για την επισκευή, την αντικατάσταση ή ακόμη και την ασφάλιση των smartphones από:

- ράγισμα

- πτώση

- καταστροφή λόγω νερού

Ανεξάρτητα ποιο θα είναι το είδος του ατυχήματος, η πιο κοινή και πολυέξοδη βλάβη για τα smartphones είναι η ραγισμένη οθόνη.

Ο CEO τηςSquareTrade, Ty Shay,αναφέρει χαρακτηριστικά, "Όταν το 2012 πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας έρευνα σχετικά με το ποσό που δαπανάται για την επισκευή ή την αντικατάσταση των κατεστραμένων iPhones, συγκλονιστήκαμε διότι το ποσό ανερχόταν σε πολλά δισεκατομύρια δολάρια. Η νέα έρευνα δείχνει ότι από τότε τα πράγματα έχουν χειροτερέψει."