Εσωτερική πισίνα βάθους...40 μέτρων (ΦΩΤΟ)

Εσωτερική πισίνα βάθους...40 μέτρων (ΦΩΤΟ)
Μια πισίνα βάθους 40 μέτρων κερδίζει δικαίως τον τίτλο της βαθύτερης πισίνας του κόσμου. Το εντυπωσιακό όμως με αυτήν την κατασκευή δεν είναι μόνο το μεγάλο βάθος που έχει αλλά οι σπηλιές και μια διαφανής σήραγγα που διαθέτει υποθαλάσσια.

Η βαθύτερη πισίνα του κόσμου βρίσκεται στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείοTerme Millepini, στο Τέρμε της Ιταλίας. Είναι εσωτερική και έχει βάθος 40 μέτρα, δηλαδήόσο το ύψος ενός 12όροφου κτιρίου, ή το ύψος εννέα διώροφων λεωφορείων τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω πισίνα που γέμισε με νερό τον προηγούμενο Ιούνιο, δεν έχει το ίδιο βάθος σε όλη την επιφάνειά της. Αναλυτικότερα, στηνμεγαλύτερη έκτασή της το βάθος της κυμαίνεται μεταξύ 1,3 μέτρα και 12 μέτρα και μόνο ένα μικρό μέρος της βαθαίνει στα 40 μέτρα.

Ωστόσο το εξαιρετικά μεγάλο βάθος της δεν είναι το μόνο αξιοσημείωτο στην συγκεκριμένη πισίνα. Μέσα στην κατασκευή υπάρχουν σπηλιές για όσους επιθυμούν να κάνουν σπηλαιοκαταδύσεις καθώς και μια διάφανη σήραγγαγια όσους επιθυμούννα απολαύσουν αυτήν την πρωτότυπη και άκρως εντυπωσιακή κατασκευή χωρίς όμως να χρειαστεί να βραχούν.

Η υψηλή θερμοκρασία του νερού σε σχέση με το βάθος της θάλασσας, ευνοείτους δύτες να βουτούν σε μεγάλα βάθη χωρίς να χρειάζεται να φορούν στολή.

Η συγκεκριμένη πισίνα έχει τραβήξει το ενδιαφέρον όχι μόνο των ενοίκων του ξενοδοχείου αλλά και όσωνθέλουν να κάνουν μαθήματα καταδύσεων σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Δείτε πώς είναι η βαθύτερη πισίνα του κόσμου ΕΔΩ