Η αλήθεια πίσω από 9 μύθους της τεχνολογίας

Αυτές είναι οι αλήθειες που καταρρίπτουν τους 9 τεχνολογικούς μύθους που πιστεύαμε μέχρι σήμερα:

1.Οι καλές φωτογραφίες καθορίζονται από τα megapixel της φωτογραφικής μηχανής

Αλήθεια: Η ποιότητα της φωτογραφίας καθορίζεται από πολλούς παράγοντες, όχι όμως από τα megapixel. Κάποιοι από τους παράγοντες που καθορίζουν πόσο "καθαρή" θα βγει η φωτογραφία είναιο φακός της μηχανής, οι αισθητήρες καθώς και η ικανότητα του φωτογράφου να εκμεταλλευτεί σωστά το φωτισμό.

2.Η χρήση κινητού σε βενζινάδικο είναι επικίνδυνη

Αλήθεια:Σύμφωνα με πολλές έρευνες πάνω στην χρήση κινητού τηλεφώνου στα πρατήρια βενζίνης, το σενάριο ότι τα κινητά μπορούν να προκαλέσουν ηλεκτρικό σπινθίρα που με τη σειρά του να προκαλέσει ανάφλεξη με τις αναθυμιάσεις της βενζίνης είναι εξαιρετικά απίθανο κάτω από φυσιολογικές συνθήκες.

3. Η μπαταρία του κινητού πρέπει να αδειάζει και ναεπαναφορτίζεται πλήρως αλλιώς επηρεάζεται η αντοχή της

Αλήθεια: Το σενάριο αυτό ίσχυε κάποτε με τις παλιές συσκευές. Πλέον, τα κινητά χρησιμοποιούν μπαταρίες λιθίου, οι οποίεςμπορούν να φορτιστούν ανά πάσα στιγμή και για όση ώρα επιθυμεί ο χρήστης.

4. Ένας μαγνήτης μπορεί να σβήσει τα δεδομένα σας

Αλήθεια: Για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένας πολύ ισχυρός μαγνήτης όπως αυτοί που χρησιμοποιούνται σε τομογράφους και αυτό θα επηρρεάσει μόνο μερικούς τύπους δεδομένων που έχουν αποθηκευτεί στο σκληρό δίσκο ενός υπολογιστή. Ένα USB για παράδειγμα δεν κινδυνεύει.

5. Είναι επιβλαβές για την υγεία σου να στέκεσαι δίπλα σε φούρνο μικροκυμάτων

Αλήθεια: Οι φόυρνοι μικροκυμάτων είναι κατασκευασμένοι με τέτοιες προδιαγραφές που ακόμη και υπάρξει διαρροή ακτινοβολίας από την συσκευή δεν είναι αρκετή για να προκαλέσει κάποια βλάβη στην ανθρώπινη υγεία.

6. Είναι επικίνδυνη η τοποθέτηση μεταλλικών αντικειμένων στο φούρνο μικροκυμάτων

Αλήθεια: Η χρήση μεταλλικών αντικειμένων στο φούρνο μικροκυμάτων είναι επικίνδυνη αλλά όχι τόσο όσο πιστεύουμε. Το μέγεθος του αντικειμένου δεν παίζει ρόλο, αντιθέτως το σχήμα είναι αυτό που καθορίζει το βαθμό του κινδύνου. Αντικείμενα με αιχμηρές άκρες μπορεί να προκαλέσουν σπινθίρες όμως αντικείμενα με στρογγυλές επιφάνειες δεν προκαλούν κανένα πρόβλημα.

7. Η έντονη χρήση του κινητού μπορεί να προκαλέσει καρκίνο στον εγκέφαλο

Αλήθεια: Παρά την πεποίθηση ότι η χρήση κινητού τηλεφώνου μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του εγκεφάλου, μέχρι στιγμής καμμία έρευνα δεν το επιβεβαιώνει αυτό.Μετά από μελέτη 11 χρόνων στη Βρετανία, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι "παρά την εκτεταμένη έρευνα, δεν έχουμε βρει αποδείξεις για την ύπαρξη κινδύνου από τα ραδιοκύματα που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα".

8. Τα video games ευθύνονται για την κακή συμπεριφορά των παιδιών

Αλήθεια: Τα video games έχουν κατηγορηθεί πολλές φορές για την κακή συμπεριορά των παιδιών. ωστόσο μέχρι στιγμήες κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχθεί. Αντιθέτως, οι επιστήμονες πιστεύουν ότιτα παιδιά που παίζουν video game για λιγότερο από μία ώρα καθημερινά, είναι λίγο πιο χαρούμενα και προσαρμόζονται πιο εύκολα, σε σύγκριση με τα άλλα παιδιά που δεν έχουν την ίδια συνήθεια. Επιπλέον, μια δεκαετή μελέτη του Πανεπιστημίου τηςΓλασκόβης έδειξε ότι η συνεχής χρήση video game δεν συνεπάγεται σημαντική αλλοίωση της συμπεριφοράς

9. Μπορείτε να εμποδίσετε το Facebook να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες σας με ένα "αίτημα άρνησης"

Αλήθεια: Συμφωνώντας με τους όρους του facebook παρέχετε το δικαίωμα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες σας με πολλούς τρόπους, αναλόγως με τις ρυθμίσεις απορρήτου.