O γάμος, ο Κλούνει και τα μάρμαρα του Παρθενώνα

O γάμος, ο Κλούνει και τα μάρμαρα του Παρθενώνα
Η είδηση και μόνο ότι η μνηστή του Τζορτζ Κλούνεϊ, Αμάλ Αλαμουντίν, θα ερχόταν στην Ελλάδα στις 11 Σεπτεμβρίου με την ιδιότητα της δικηγόρου, προκειμένου να συναντηθεί για το θέμα των μαρμάρων του Παρθενώνα με τον κ. Αντώνη Σαμαρά, προκάλεσε τον ανάλογο θόρυβο.

Δεν ήταν άλλωστε ένας ψίθυρος, αλλά μια αποκάλυψη του στενού φίλου του Τζορτζ Κλούνι, Φαίδωνος Παπαμιχαήλ -διάσημος διευθυντής φωτογραφίας στο Χόλιγουντ- ο οποίος το είπε σε συνέντευξή του. Η επίμαχη ημερομηνία του ταξιδιού ήταν η 11η Σεπτεμβρίου, πλην όμως η κ. Αμάλ Αλαμουντίν δεν εμφανίστηκε ποτέ στην Αθήνα. Ο λόγος αναβολής του ταξιδιού ήταν προφανής.
Σε περίπου δέκα ημέρες, η δικηγόρος παντρεύεται τον μέχρι πρότινος «αιώνιο» -έτσι φάνταζε τουλάχιστον- εργένη του Χόλιγουντ, τον πολύ Τζορτζ Κλούνεϊ. Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις, καλύπτονται από άκρα μυστικότητα προκειμένου να μη γίνει γνωστή η τοποθεσία του μυστηρίου και φυσικά η Αμάλ Αλαμουντίν τρέχει και δεν φτάνει. Έτσι, ήταν απόλυτα λογικό, ακόμη και αν είχε προγραμματισμένα επαγγελματικά ραντεβού, αυτά να μπουν σε δεύτερη μοίρα, όπερ και εγένετο.

ΝΥΦΙΚΟ. Στις αρχές της εβδομάδας πάντως, το ζευγάρι βρισκόταν στην Ιταλία, όπου πραγματοποίησε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση σε event που έλαβε χώρα στο περίφημο Palazzo Vecchio, στη Φλωρεντία. Τις τελευταίες ημέρες, η Αμάλ Αλαμουντίν κινείται μεταξύ Ιταλίας και Αγγλίας, ενώ εθεάθη στο Λονδίνο να βγαίνει από τα κεντρικά γραφεία του οίκου μόδας Alexander McQueen, ο οποίος επελέγη για να ετοιμάσει το νυφικό της. Κάπως έτσι, η διάσημη δικηγόρος «έστησε» έστω και προσωρινά τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στο φερόμενο ραντεβού τους την περασμένη Πέμπτη, για το οποίο το Μέγαρο Μαξίμου δεν προέβη σε καμία διάψευση αν ίσχυε ή όχι, από τη στιγμή που βγήκε η είδηση. Στη συνάντηση επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο Φαίδων Παπαμιχαήλ, το οποίο αρχικά είχε ανακινήσει ο Κλούνεϊ, σε συνέντευξη Τύπου για την προώθηση της ταινίας του «Monument's Men». Η κ. Αλαμουντίν θα διερευνούσε τις προθέσεις της ελληνικής πλευράς προκειμένου να παρέχει νομικές συμβουλές και να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες, εάν και εφόσον συμφωνούσε με τις απόψεις της ο κ. Σαμαράς.

ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ. Το άστρο της Αμάλ άλλωστε, έλαμπε στους νομικούς κύκλους του Λονδίνου τα τελευταία χρόνια, έχοντας αναλάβει πολύ σημαντικές υποθέσεις. Απλά, η γνωριμία και το ειδύλλιο με τον Κλούνεϊ, την έκαναν διάσημη εν μια νυκτί. Η απόφοιτη του πανεπιστημίου της Οξφόρδης παρέχει τις νομικές συμβουλές της περί Διεθνούς Δικαίου σε κυβερνήσεις αλλά και μεμονωμένα άτομα, ενώ έχει εκπροσωπήσει κατηγορούμενους στο Διεθνές Δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου της Χάγης και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Πελάτης της ήταν ο Αμπντάλα Αλ Σενούσι, πρώην διοικητής των μυστικών υπηρεσιών της Λιβύης του Καντάφι, ο οποίος κατηγορούνταν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Η Αλαμουντίν υπερασπίστηκε την πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο αλλά και τον Τζούλιαν Ασσάνζ των WikiLeaks, στην υπόθεση έκδοσής του από το κράτος της Σουηδίας. Εκτός αυτών, προλαβαίνει να γράφει βιβλία, να δίνει διαλέξεις σε φοιτητές της Νομικής σε Αγγλία και Αμερική, ενώ έχει συνειδητοποιήσει, ότι μετά τα αποκαλυπτήρια της σχέσης της με τον διάσημο σταρ, η ζωή της δεν θα είναι ποτέ πια έστω και για λίγο χαλαρή.
Μέχρι στιγμής, αντιμετώπισε την υπέρμετρη δημοσιότητα με ηρεμία και ακόμη και όταν γράφτηκε στην Daily Mail, ότι η μητέρα της δεν ήθελε τον Τζορτζ Κλούνεϊ για γαμπρό, κράτησε το στόμα της κλειστό, και άφησε τον μέλλοντα σύζυγό της να το χειριστεί. Ο ηθοποιός με ένα πολύ σκληρό άρθρο-απάντηση στην USA Today διέψευσε τo ρεπορτάζ της Βρετανικής εφημερίδας, την οποία κατηγόρησε ανοιχτά, ότι υποκινεί την ρατσιστική βία γράφοντας ψέματα. Το αγγλικό ταμπλόιντ ζήτησε άμεσα συγγνώμη και κατέβασε το επίμαχο story από την ιστοσελίδα του, απολογούμενο για ότι έγινε.
Οι φήμες έλεγαν εκείνες τις ημέρες, ότι πριν στείλει την απάντησή του στην εφημερίδα, τη διάβασε στην Αμάλ, κάτι πάντως που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.


Μυστικός ο τόπος της τελετής

Λίγες ημέρες πριν από τον γάμο της χρονιάς, χιλιάδες φωτογράφοι, εκατοντάδες διευθυντές σύνταξης, αρχισυντάκτες και ρεπόρτερ του lifestyle σε εφημερίδες, κανάλια και περιοδικά αναζητούν εναγωνίως το μέρος που θα τελεστεί το μυστήριο.
Ο ίδιος ο Κλούνεϊ έκανε λόγο για τη Βενετία -είναι η πόλη στην οποία γνωρίστηκαν με την Αμάλ- όλοι όμως όσοι τον ξέρουν γνωρίζουν ότι εκείνη την ημέρα δεν θέλει σίγουρα μια στρατιά φωτογράφων και ρεπόρτερ να τον κυνηγούν.
Αν καταφέρει να κρατήσει την μυστικότητα και δεν υπάρξουν διαρροές-κάτι που γίνεται τελικά αν κρίνουμε από τον γάμο Μπραντ Πιτ – Αντζελίνα Τζολί- μπορεί ο γάμος να γίνει στη Βενετία.Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει και το Κόμο, όπου σε μια άκρη της περίφημης λίμνης του δεσπόζει η βίλα του Αμερικανού ηθοποιού.
Αν το ζευγάρι επιλέξει τελικά το πανέμορφο χωριό, ιδανικό μέρος λένε οι καλά γνωρίζοντες για να λάβει χώρα η τελετή, είναι το συγκλονιστικό ξενοδοχείο «Villa D' Este», το οποίο μπορεί να παρέχει την απαραίτητη ιδιωτικότητα, λόγω του σημείου που βρίσκεται.