38 ελληνικές ακτές "αποχαιρετούν" την γαλάζια σημαία

38 ελληνικές ακτές "αποχαιρετούν" την γαλάζια σημαία
Πριν λίγους μήνες ξεχώριζαν ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας. Το καλοκαίρι όμως πέρασε και οι λουόμενοι και οι επισκέπτες έφυγαν και αυτό που έμεινε είναι...38 παραλίες που "χάνουν" την γαλάζια σημαία.

Σύμφωνα με επιθεωρήσεις που έγιναν κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, οι συγκεκριμένες παραλίες δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προδιαγραφές. Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο πλήγμα το δέχτηκε η Κέρκυρα αφού 23 από τις παραλίες της χαρακτηρίστηκαν ακατάλληλες.

Οι επισκέψεις στις 408 ακτές που είχαν βραβευθεί με τη γαλάζια σημαία αποκάλυψαν ότι οι 38 παραλίες παρουσίαζαν σοβαρές ελλείψεις στην παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες, στην τήρηση της καθαριότητας, στην ορθή πληροφόρηση, στις υπηρεσίες που αφορούν την ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και στις δράσεις προστασίας περιβάλλοντος, ακτής και παράκτιου χώρου.

Σε αντίθεση με την κατάσταση στις ακτές, όσο αφορά τα νερά κολύμβησης, η ποιότητά τους χαρακτηρίστηκε πολύ καλή από ταμέλη της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων.

Δείτε ποιες παραλίες "έχασαν" την γαλάζια σημαία τους ΕΔΩ