Discoveroom: O νέος τρόπος να βρεις δωμάτιο για τις διακοπές σου

Discoveroom: O νέος τρόπος να βρεις δωμάτιο για τις διακοπές σου
Το Discoveroom είναι ένα ευρωπαϊκό startup, με έδρα την Αθήνα. Aπευθύνεται τόσο στους ιδιοκτήτες καταλυμάτων όσο και σ’ αυτούς που ψάχνουν δωμάτιο για τις διακοπές τους. Στους μεν ιδιοκτήτες δίνει τα μέσα για να διαχειριστούν και να προβάλουν το κατάλυμα τους, σ” όσους δε αναζητούν δωμάτιο, δίνει τη δυνατότητα να ψάξουν μια πλειάδα από μικρά καταλύματα.

Το Discoveroom είναι ένας ηλεκτρονικός κατάλογος και μια υπηρεσία κρατήσεων για καταλύματα (ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, ξενώνες, πανσιόν, βίλλες κτλ).Σε βοηθάει να βρεις καταλύματα, να συγκρίνεις τιμές και παροχές, να ελέγξεις διαθεσιμότητες και να κάνεις κράτηση online.

Η βασική εφαρμογή του Discoveroom είναι δωρεάν για τους ιδιοκτήτες, για να μπορέσουν να τη χρησιμοποιήσουν χωρίς να προβληματίζονται για το κόστος, κι έτσι να κάνουν το βασικό βήμα προς τη μηχανοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό τους,για να αποτελέσει το βασικό μηχανισμό συλλογής των διαθεσιμοτήτων των καταλυμάτων για την online προβολή τους.

Επίσης παρέχονται στους ιδιοκτήτες καταλυμάτων τα δωρεάν εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να διαχειρίζονται και να προωθούν τις ιδιοκτησίες του αποτελεσματικά.Κι αυτό όχι μόνο εντός Ελλάδος. Σε όλο τον κόσμο.

Οι περισσότερες εφαρμογές της αγοράς απευθύνονται σ’ επαγγελματίες χρήστες κι έχουν πληθώρα δυνατοτήτων που κάνουν την εκμάθηση τους δύσκολη και τις ίδιες δύσχρηστες.
Οι εφαρμογές του discoveroom έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τ ότι απευθύνονται σε μια αγορά που έχει ιδιαιτερότητες. Τα περισσότερα μικρά καταλύματα είναι μικρές οικογενειακές μονάδες με περιορισμένους πόρους και χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό. Γι αυτό οι εφαρμογές που απευθύνονται σ’ αυτές πρέπει να είναι απλές κι εύκολες στην εκμάθηση, να είναι διαθέσιμες σ’ όλων των ειδών τις συσκευές και να μπορούν να μεγαλώσουν σε δυνατότητες καθώς θα μεγαλώνουν οι απαιτήσεις των χρηστών με την σταδιακή εξοικείωση.

Το Discoveeroom μπορείτε να το κατεβάσετε από desktop υπολογιστές με browser Chrome ή Safari, από κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες Android (έκδοση λειτουργικού 4.0 και άνω) και από συσκευές iOS (έκδοση λειτουργικού 6.0 και άνω).
Έχει προγραμματιστεί να γίνει διαθέσιμο και σε Windows Phone.

Τα δεδομένα αποθηκεύονται στο cloud. Την ασφάλεια τους εγγυώνται οι υπερσύγχρονες υποδομές των Datacenter της Microsoft (azure) και το ενδελεχές πρόγραμμα εξασφάλισης αντιγράφων ασφαλείας.
Τα δεδομένα είναι προσβάσιμα μόνο από τους ιδιοκτήτες τους. Δεν πωλούνται, ούτε διατίθενται σε τρίτους καθ” οιονδήποτε τρόπο. Επίσης δεν δίνεται πρόσβαση σε τρίτους παρά μόνο στο βαθμό που αυτό απαιτείται για τη διενέργεια κάποιων συγκεκριμένων πράξεων π.χ. στους παρόχους συστημάτων πληρωμών.

Η εφαρμογή υποστηρίζεται στα Αγγλικά, Ιταλικά, Γερμανικά κι Ελληνικά. Μελλοντικά θα προστίθενται σταδιακά κι άλλες γλώσσες.


Για όσους αναζητούν δωμάτιο από το το discoveroom, η εφαρμογή είναι δωρεάν και παρέχεται η δυνατότητα σε όσους ταξιδεύουν να έχουν περισσότερες και πιο εύκολες επιλογές για κρατήσεις σε εναλλακτικά καταλύματα, που να ταιριάζουν στις προτιμήσεις τους και το προσωπικό τους στυλ.


Η εταιρία ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2013 με τη νομική μορφή της ΙΚΕ, έχει πάρει χρηματοδότηση από το Jeremy Openfund II σε δύο μορφές: σε pre-seed investment και σε seed investment, τον Οκτώβριο του 2013 και τον Ιούλιο του 2014 αντίστοιχα.
Eπιμέλεια: Fpress.gr