Αυτοί είναι οι σύγχρονοι νομάδες της Ευρώπης (ΦΩΤΟ)

Αυτοί είναι οι σύγχρονοι νομάδες της Ευρώπης (ΦΩΤΟ)
Αποτελεί μια μορφή τάσης. Πολλοί είναι εκείνοι που αφήνουν πίσω τους τον πολιτισμό και αναζητούν μια ζωή γεμάτη γαλήνη και ηρεμία. 

Κάποιοι δεν διστάζουν να μείνουν ακόμα και σε απομονωμένα βουνά μέσα σε σκηνές και σπίτια που είναι κατασκευασμένα πρόχειρα. Γάλλος φωτογράφος πέρασε αρκετό καιρό κοντά τους προκειμένου να φτιάξει τα συγκλονιστικά πορτρέτα μιας ζωής που θυμίζει πρωτόγονες κοινωνίες.

Αυτοί είναι οι σύγχρονοι νομάδες της Ευρώπης, γνωρίστε τους:

Αυτή η κατοικία ανήκει σε έναν Γερμανό που μετακόμισε στα Γαλλικά Πυρηναία όρη πριν από 25 χρόνια. Δεν έχει ηλεκτρικές συσκευές αλλά το φωτοβολταϊκό σύστημα που διαθέτει τροφοδοτεί με φως το μικρό σπίτι.

Παρόλο που η οικογένειά του έχει φύγει, ο Γερμανός συνεχίζει να ζει εκεί παρέα με άλλους τέσσερις ανθρώπους και κατά καιρούς φιλοξενεί ταξιδιώτες.

Αυτό το αγόρι ζει μαζί με τον πατέρα του στα Πυρηναία όρη. Ο πατέρας και ο μικρός ζουν χωρίς ηλεκτρισμό.

Αυτή η κατασκευή είναι άλλο ένα αυτοσχέδιο σπίτι στα Πηρυναία όρη. Παρόλο που δείχνει μικρό, η σκεπή έχει ύψος περίπου 10 μέτρα. Λειτουργεί ως κατάλυμα για όσους εθελοντές επισκέπτονται το μέρος κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Ο νεαρός της παρακάτω φωτογραφίας ζει στο σπίτι τα τελευταία 2 χρόνια.

Αυτό είναι το εσωτερικό ενός από τα σπίτια στα Πυρηναία όρη. Ο γάλλος φωτογράφος έμεινε εκεί για τρεις μήνες περίπου.

Αυτός ο άντρας ζει με τη γυναίκα του στο Ardèche, στα κεντρικά-νότια των Πυρηναίων και εκτρέφουν κατσίκες και πρόβατα. Εδώ φροντίζει ένα πρόβατο που δάγκωσε σκύλος.

Ο άντρας της φωτογραφίας είναι ένας νομάς βοσκός πουταξιδεύει στη Γερμανία, την Ελβετία και την Αυστρία εργαζόμενος σε φάρμες που συναντά στη διαδρομή του.

Η Αγγλίδα ιδιοκτήτρια αυτής της κατασκευής χτυπήθηκε από αμάξι πριν 20 χρόνια ενώ έκανε ποδήλατο. Με τα λεφτά της αποζημίωσης που πήρε αγόρασε μια έκταση στην Ισπανία και άρχισε να φτιάχνει κατασκευές σαν κι αυτή την τουαλέτα.

Σε αυτό το θόλο στην Ισπανία ζουν τρεις οικογένειες και εργάζονται μαζί καλλιεργώντας φρούτα και λαχανικά. Η γη ανήκει σε ένανσχεδιαστή ιστοσελίδων ο οποίος την μισή ημέρα σχεδιάζει ιστοσελίδες και την άλλη μισή ασχολείται με την καλλιέργεια.

Αυτή η Γερμανίδα μετακόμισε με τον άντρα της σε αυτή την περιοχή στην Ελβετία αποφασισμένοι να φύγουν από την πόλη και τον τρόπο ζωής εκεί και ζουν χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια και προμήθεια. Στο παρελθόν ήταν καθηγήτρια φιλοσοφίας και λογοτεχνίας.

Ο άντρας της ήταν κάποτε μηχανικός πριν αφήσει πίσω του την σύγχρονη ζωή.