ΣΕΔΥΚΑ: Διευκρινήσεις για υπόθεση απάτης στην περιοχή της Λάρισας

ΣΕΔΥΚΑ: Διευκρινήσεις για υπόθεση απάτης στην περιοχή της Λάρισας
Ανακοίνωση με αφορμή υπόθεση εξαπάτησης του επενδυτικού κοινού στην περιοχή της Λάρισας εξέδωσε ο Σύνδεσμος Εταιριών Διαμεσολαβητικών Υπηρεσιών Κινητών Αξιών (ΣΕΔΥΚΑ) καλώντας τους επενδυτές να γνωρίζουν ότι όλες χρηματικές κινήσεις δε γίνονται μέσω προσωπικών συναλλαγών αλλά τα κεφάλαια πρέπει να διακινούνται μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Αναφορικά με τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την υπόθεση εξαπάτησης του επενδυτικού κοινού από πρώην ΑΕΛΔΕ, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής.
Σύμφωνα με πληροφορίες που αντλήσαμε από την περιοχή της Λάρισας, στέλεχος της εταιρείας που έχει ήδη κλείσει από το 2012, λειτουργούσε αυτόνομα ως φυσικό πρόσωπο και εξαπατούσε κυρίως ανθρώπους που τον εμπιστεύονταν σε προσωπικό επίπεδο. Αυτό συνεχίστηκε και μετά την εκκαθάριση της εταιρείας και ο κατηγορούμενος συνέχιζε να λαμβάνει χρήματα από το ίδιο περιβάλλον.
Σημειώνουμε πως όλες οι εταιρείες του Κλάδου μας ελέγχονται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και μάλιστα οι υποχρεώσεις των εταιρειών μας έναντι του Νόμου είναι πολύ μεγάλες.
Δεν είναι όμως δυνατό να εποπτεύονται φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν οποιαδήποτε ιδιότητα προς κάθε κατεύθυνση και μάλιστα λαμβάνουν χρήματα από ανυποψίαστους επενδυτές.
Κάποτε θα πρέπει οι επενδυτές να αντιληφθούν πως όλες οι χρηματικές κινήσεις δε γίνονται μέσω προσωπικών συναλλαγών. Είναι γνωστό σε όλους πως τα κεφάλαια διακινούνται μέσω τραπεζικών λογαριασμών.
Ο ΣΕΔΥΚΑ καταδικάζει τέτοιου είδους φαινόμενα, τα οποία βλάπτουν το υπόλοιπο υγιές κομμάτι της αγοράς, που προσπαθεί σθεναρά να λειτουργήσει και να ανταποκριθεί έναντι των αυστηρών επιταγών που προβλέπουν οι Εποπτικές Αρχές και οι Ευρωπαϊκές Οδηγίες.
Καλούμε όλους τους επενδυτές να ακολουθούν τις τυπικές διαδικασίες που ορίζει ο Νόμος και να μην διακινούν χρήματα, παρά μόνον με τις τυπικές διαδικασίες που ορίζονται».