Αυτός είναι ο πλουσιότερος ηθοποιός του Χόλιγουντ

Αυτός είναι ο πλουσιότερος ηθοποιός του Χόλιγουντ
Θεωρείται ο πιο πλούσιος και ακριβοπληρωμένος ηθοποιός στο Χόλιγουντ και βρίσκεται στην κορυφή της περίφημης λίστας του περιοδικού "Forbes" για...2η συνεχόμενη χρονιά!

Ο λόγος γίνεται για τον διάσημο ηθοποιό Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ ο οποίος ανακηρύχτηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά ως ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός του Χόλιγουντ, κατοχυρώνοντας την πρωτιά στη λίστα του περιοδικού "Forbes". Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απολαβές του 49χρονου Αμερικανού ηθοποιού για την περίφημη ερμηνεία του στο "Iron Man 3" αγγίζουν το αστρονομικό ποσό των 75.000.000 δολαρίων από τον Ιούνιο του 2013 εώς τον Ιούνιο του φετινού έτους.

Ο Ντάουνι έκανε το ντεμπούτο του το 1970, όταν σε ηλικία πέντε ετών πήρε μέρος στην ταινία του πατέρα του "Pound". Έκτοτε, δουλεύει τόσο στον κινηματογράφο αλλά και την τηλεόραση. Ο ρόλος του στην ταινία "Λιγότερο από Μηδέν" (Less Than Zero, 1987) έφερε στην επιφάνεια το τεράστιο υποκριτικό του ταλεντο και βραβεύτηκε από κριτικούς. Στη συνέχεια της καριέρας του, ο Ντάουνι πήρε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε μεγαλύτερες ταινίες όπως:

Air America (1990),

Soapdish (1991) και

Γεννημένοι Δολοφόνοι (Natural Born Killers, 1994).

Επιπλέον υποδυόμενος τον Τσάρλι Τσάπλιν στην ταινία Τσάπλιν (Chaplin) το 1992, έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου.

Η ζωή όμως του διάσημου ηθοποιού σε αντίθεση με το ταλέντο του κάθε άλλο παρά αξιέπαινη είναι. Από το 1996 εώς και το 2001, ο Ντάουνι είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί πολλές φορές για ναρκωτικά. Κλείστηκε σε κέντρο αποτοξίνωσης και αφού βγήκε το 2000, πήρε μέρος στην τηλεοπτική σειρά "Ally McBeal", παίζοντας τον αγαπητικό της Άλι ΜακΜπίλ που υποδυόταν η Καλίστα Φλόκχαρτ. Η ερμηνεία του επαινέθηκε και βραβεύτηκε αλλά ο χαρακτήρας του διαγράφηκε όταν ο Ντάουνι απολύθηκε από την παραγωγή εξαιτίας δύο συλλήψεων για ναρκωτικά στα τέλη του 2000 και στις αρχές του 2001.

Ύστερα από την εισαγωγή του σε κέντρο αποτοξίνωσης, ο Ντάουνι κατάφερε να ξεπεράσει τον εθισμό του στις ναρκωτικές ουσίες και η καριέρα του άρχισε σιγά σιγά να παίρνει πάλι τον ανήφορο. Εμφανίστηκε σε διάφορα φιλμ όπως "Η Μπαλάντα ενός Ντετέκτιβ" (The Singing Detective, 2003), "Φιλιά και Σφαίρες" (Kiss Kiss Bang Bang, 2005) και "A Scanner Darkly" (2006).

Το 2008, πρωταγωνίστησε στο Iron Man, βασισμένο στην ομώνυμη σειρά βιβλίων κόμικ, υποδυόμενος τον υπερήρωα Iron Man. Η ταινία γνώρισε τεράστια επιτυχία και συνεχίζει να παραμένει μέσα στις top 20 ταινίες όλων των εποχών. Το 2009 πρωταγωνίστησε στο "Σέρλοκ Χολμς" (Sherlock Holmes) έχοντας το ρόλο του διάσημου ντετέκτιβ. Η ερμηνεία του στην διάσημη αστυνομική ταινία του χάρισε τη Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου.

Δείτε την λίστα με τους 10 πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς ΕΔΩ